Kljub porazu proti Mariboru so navijači Kalcerja Mlinarji po koncu tekme z baklami pospremili svoje ljubljence z igrišča. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Kljub porazu proti Mariboru so navijači Kalcerja Mlinarji po koncu tekme z baklami pospremili svoje ljubljence z igrišča. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Aleš Mejač
Aleš Mejač je začutil bolečino v stegenski mišici in domžalsko zelenico zapustil že po 16 minutah igre. Namesto njega je v igro vstopil Matic Črnic. Foto: Aleš Fevžer
Goričani prek Aluminija v polfinale
Mendy preprečil senzacijo Radomljanov
Rudar gladko v polfinale Pokala Slovenije

Francoski napadalec je vse tri zadetke dosegel v drugem polčasu, odločilnega je po predložku Dejana Mezge z glavo dosegel v 70. minuti.

Radomljani, ki jih je na tribunah bodrilo več kot tisoč nogometnih navdušencev, so se državnim prvakom dobro upirali, izid so po vodilnem zadetku Gorana Cvijanovića tudi poravnali, a so jim na koncu pošle moči. Vijoličasti se bodo v četrtfinalu pomerili s Šenčurjem.

Cvijanović zatresel mrežo z razdalje
Tekmo v Domžalah so nekoliko bolje začeli Radomljani, ki so v 5. minuti prvič zapretili, a je žogo pred Nikom Snojem še pravočasno odbil Arghus. Gostje so morali prvo menjavo opraviti že v 16. minuti, ko je Aleša Mejača, ki je začutil bolečine v stegenski mišici, zamenjal Matic Črnic. Mariborčani so v drugi polovici prvega polčasa pritisnili na plin, najprej je lepo priložnost v 23. minuti zapravil Nusmir Fajić, pet minut pozneje pa je mrežo z razdalje po podaji Jean-Philippa Mendyja zatresel Goran Cvijanović. Do odmora so Radomljani poskušali izid poravnati, a njihov trud ni obrodil sadov - je pa za navdušenje na tribunah poskrbel vratar Darko Brljak, ki je pred lastnim kazenskim prostorom pokazal svoje zmožnosti preigravanja.

Po Zavrlovem golu zablestel Mendy
V uvodnih minutah drugega polčasa se je izjemna priložnost za povečanje vodstva ponudila Mendyju, ki se je po lepi podaji Fajića znašel iz oči v oči z Brljakom, a je žogo poslal mimo leve vratnice. Kdor ne da, dobi - in Mariborčani so takoj zatem prejeli zadetek. V kazenskem prostoru je povsem neovirano do strela prišel Janez Zavrl in z glavo brez večjih težav žogo spravil za hrbet nemočnega Jasmina Handanovića. Vseeno se je Mendy za zgrešeno priložnost odkupil v 70. minuti, ko je po predložku Dejana Mezge iz kota z glavo zadel za 1:2.

Odlični Francoz, ki je z osmimi goli tudi drugi strelec Prve lige TS, je sanje Radomljanov dokončno razblinil v 87. minuti, ko je po podaji z desne strani z desnico povišal na 1:3. Hat-trick je z natančnim strelom v desni kot dosegel tri minute pozneje in postavil končni izid 1:4.

Rudar in Gorica brez težav v polfinale
V polfinale so se sicer že uvrstili nogometaši Rudarja, ki so proti Celjanom večji del naloge v četrtfinalu storili že na prvi tekmi na domačem terenu, ko so nasprotnika odpravili s kar 4:0. Tedaj so se med strelce vpisali Elvis Bratanović, Mate Eterović (2) in Rajko Rotman. Tokrat so Velenjčani na Areni Petrol slavili s 3:1, zadetke sta dosegla Dalibor Radujko (2) in Rotman. Za Celjane je edini gol prispeval Miha Zajc. V polfinale so se uvrstili tudi nogometaši Gorice, ki so bili s 3:1 boljši od Aluminija (prva tekma se je v Kidričevem končala z minimalno zmago Goričanov).

Pokal Slovenije, četrtfinale, povratne tekme:
GORICA - Aluminij 3:1 (3:1) 1:0
250; Ndiaye 8., Lapadula 28., 45.; Jovanović 20.

Celje - RUDAR 1:3 (0:0) 0:4
250; Zajc 56.; Radujko 71., 89., Rotman 75.

Sreda, 6. novembra, ob 17.30:
DOMŽALE - OLIMPIJA 0:2

Sreda, 13. novembra, ob 18.00:
ŠENČUR - MARIBOR

V krepkem tisku so izidi prvih tekem.


Preložena tekma osmine finala (Domžale):
Kalcer Radomlje - MARIBOR 1:4 (0:1)
1.500; Zavrl 54.; Cvijanović 28., Mendy 70., 87., 90.

Radomlje: Brljak, Lidjan, Zukić, Cankar, Kosec, Avbelj (83./Cerar), Zavrl, Barukčič, Zalaznik (79./Smukavec), Snoj, Vrhunc (68./Seferović).

Maribor: Handanović, Mertelj, Vuklišević, Arghus, Mejač (16./Črnic), Mezga (75./Bohar), Filipović, Dervišević, Cvijanović, Fajić (84./Tavares), Mendy.

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)

Goričani prek Aluminija v polfinale
Mendy preprečil senzacijo Radomljanov
Rudar gladko v polfinale Pokala Slovenije