Lionel Messi je bil na treningu na San Siru dobro razpoložen. Foto: EPA
Lionel Messi je bil na treningu na San Siru dobro razpoložen. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović, Gennaro Gattuso in Clarence Seedorf
Zlatan Ibrahimović, Gennaro Gattuso in Clarence Seedorf med torkovim treningom pred velikim derbijem z Barco. Foto: EPA
Franck Ribery in Jupp Heynckes
Franck Ribery se veseli vrnitve na stadion Velodrome. Foto: EPA
Didier Deschamps
Didier Deschamps ima številne težave pred prvo četrtfinalno tekmo. Foto: EPA

Trener Milana Massimiliano Allegri ne napoveduje obrambne taktike. "Veliko so me spraševali, ali bomo igrali tako kot Inter v polfinalu leta 2010, a oni so imeli takrat močnejše igralce. V ekipi imam veliko napadalno usmerjenih igralcev, ki jim ne manjka poguma in borbenosti. Ne smemo delati enostavnih napak in lahko nam uspe priti do želenega izida," je poudaril strateg rdeče-črnih.

Italijanski prvaki zelo oslabljeni
Še posebej motiviran bo Zlatan Ibrahimović, ki se v Barceloni ni najbolje znašel. Italijanski novinarji so ga spraševali, ali se bo rokoval s Pepom Guardiolo, a švedski napadalec je dejal, da ima pomembnejše stvari v mislih. V napadu naj bi zaigral tudi Maxi Lopez, saj Robinho še ni pripravljen za vseh 90 minut. Kaznovan je Mark van Bommel, poškodovana sta tudi Ignacio Abate in Alexandre Pato.

Barcelona je v Ligi prvakov nepremagana 14 tekem. Lionel Messi je dosegel že 12 golov, s tem je izenačil svoj rekord iz lanske sezone, ta dosežek je uspel tudi Ruudu van Nistelrooyju leta 2003. Argentinski virtuoz bi lahko v sredo torej postavil nov rekord, dosegel je že 55 zadetkov v letošnji sezoni, v Ligi prvakov pa jih je skupaj dosegel 49.

Guardiola: Ibrahimović ne sme biti veliko pri žogi
"Zelo pomembno bo, da bomo imeli veliko posest žoge. Ibrahimović ne sme biti veliko pri žogi, še posebej je nevaren v igri z glavo. Bil je zaslužen za španski naslov, v prvih šestih mesecih pri nas se je izkazal. Ne vem, zakaj mediji toliko pišejo o težavah med nama. Njegovo nogometno znanje nikoli ni bilo vprašljivo, vsi se zavedamo njegovih sposobnosti," je dejal trener Barce Pep Guardiola, ki poudarja, da ne pričakuje odločitve na San Siru.

V skupinskem delu sta se ekipi na Camp Nouu razšli z remijem (2:2), na San Siru pa so bili boljši Katalonci s 3:2. Izjemno tekmo je odločil Xavi Hernandez v 63. minuti.

Bavarci ujeli pravo formo
Bayern je na prvi tekmi v Baslu doživel grenak poraz z 0:1, zato trener Jupp Heynckes pričakuje popolnoma drugačen pristop v Marseillu. Bavarci so ujeli pravo formo, v Bundesligi so se utrdili na drugem mestu, čeprav za Dortmundom še vedno zaostajajo pet točk. Prejšnjo sredo so se po drami v Mönchengladbachu prebili tudi v finale nemškega pokala, na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov pa so odčitali pravo lekcijo Baslu (7:0).

Marseille je v veliki krizi, saj je izgubil sedem od zadnjih osem tekem. V francoskem prvenstvu je padel na 9. mesto in težko se bo prebil v evropska tekmovanja v naslednji sezoni. V pokalu je izpadel proti tretjeligašu Quevillyju.

Deschamps se je odločil za tretjega vratarja Andradeja
Trener Didier Deschamps se je odločil, da bo v vratih stal tretji vratar Elinton Andrade, ki je dobil prednost pred Gennarom Braciglianom, reprezentančni čuvaj mreže Steve Mandanda (v sredo bo praznoval 27. rojstni dan) je kaznovan po rdečem kartonu na povratni tekmi proti Interju. Odlični branilec Souleymane Diawara si je v soboto v Nici poškodoval desno koleno, zanj je sezona že končana.

Kako bodo sprejeli Riberyja?
Prav posebna zgodba bo vrnitev Francka Riberyja na stadion Velodrome, kjer je bil dve leti ljubljenec navijačev, potem pa se je poleti 2007 preselil v München. "Zavedam se, da zdaj gledalci ne bodo na moji strani, čeprav so me na letališču lepo sprejeli. Najboljši navijači v Franciji so nedvomno v Marseillu, tu živijo za nogomet. Pričakujem, da bodo zelo motivirani in agresivni od prve minute," je povedal Ribery, ki je v spomladanskem delu v sijajni formi.

"Z njim sem igral eno sezono. Takoj smo videli, da ima neverjeten talent. Obrambo čaka ogromno dela, a ne smemo se osredotočiti le nanj, na desni strani igra Arjen Robben," je poudaril Mathieu Valbuena.

"Schweini" bo začel na klopi
Heynckes zagotovo ne bo začel z Bastianom Schweinsteigerjem, sijajni vezist ni pripravljen za 90 minut po poškodbi gležnja. "To bo zelo težka tekma, ogledal sem si obe tekmi Marseilla proti Dortmundu v skupinskem delu (3:0 in 3:2), zares so igrali dobro," je previden 66-letni strateg.

Četrtfinale, prvi tekmi, sreda ob 20.45:
MARSEILLE - BAYERN

Verjetni postavi:
Marseille: Elinton Andrade, Azpilicueta, Fanni, Nkoulou, Morel, A. Diarra, Mbia, Amalfitano, Valbuena, A. Ayew, Remy.

Bayern: Neuer, Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba, Luiz Gustavo, Kroos, Robben, Müller, Ribery, Gomez.

Sodnik: Carlos Velasco Carballo (ŠPA)


MILAN - BARCELONA

Verjetni postavi:
Milan: Abbiati, Bonera, Mexes, Nesta, Antonini, Nocerino, Ambrosini, Boateng, Emanuelson, Ibrahimović, Maxi Lopez.

Barcelona: Valdes, Alves, Mascherano, Pique, Puyol, Xavi, Iniesta, Busquets, Fabregas, Messi, Sanchez.

Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)

Povratni tekmi bosta 3. aprila.

Odigrano v torek:
APOEL - REAL MADRID 0:3 (0:0)
22.859; Benzema 74., 90., Kaka 82.

BENFICA - CHELSEA 0:1 (0:0)
65.275; Kalou 75.

POLFINALE, torek, 17. aprila, ob 20.45:
MARSEILLE/BAYERN - APOEL/REAL MADRID

Sreda, 18. aprila, ob 20.45:

BENFICA/CHELSEA - MILAN/BARCELONA
Povratni tekmi bosta 24. in 25 aprila.