Velika strelska trojica: Gerd Müller, Lionel Messi in Pele. Argentinec je že prehitel Brazilca, zdaj mu je usojeno, da prekosi še Nemca. Foto: @MessiStats (Twitter)
Velika strelska trojica: Gerd Müller, Lionel Messi in Pele. Argentinec je že prehitel Brazilca, zdaj mu je usojeno, da prekosi še Nemca. Foto: @MessiStats (Twitter)

25-letni Argentinec je v koledarskem letu 2012 nezaustavljiv - goli padajo iz tekme v tekmo in zgodovinski strelski rekord je na dosegu "noge". Na 63 uradnih tekmah v letošnjem letu je Messi zbral že 82 golov: 70 zadetkov je dosegel v dresu Barcelone, za katero je zaigral na 54 tekmah, 12-krat pa se je med strelce vpisal v dresu Argentine, za katero je odigral devet srečanj.

Prehitel "kralja", zdaj lovi "torpedo"
V nedeljo je "La Pulga" v 13. krogu španskega prvenstva zabil še dva gola in poskrbel za zmago Barcelone pri Levanteju s 4:0. S tem Messi samo še za tri gole zaostaja za rekordnim dosežkom legendarnega nemškega "torpeda" Gerda Müllerja, ki je v sanjskem 1972 v dresu Bayerna in Nemčije zabil kar 85 golov. Tretji najboljši izkupiček na uradnih tekmah v koledarskem letu si lasti "Rei" Pele, ki je v letu 1958 zbral 75 golov.

Statistika napoveduje vsaj še sedem golov
Messi bo imel do konca leta še obilo priložnosti, da postavi nov rekord, saj se lahko do konca leta za Barcelono odigra še sedem tekem: na 4 v La Ligi, eni v Ligi prvakov in dveh v Copi del Rey. Da se na nov Messijev rekord tako rekoč ne splača staviti, priča podatek, da je napadalec Barce na zadnjih 100 tekmah "blaugrane" dosegel kar 112 golov!

Kako zastrašujoče učinkovit je najboljši nogometaš sveta, priča podatek, da je Milan v vsem letu dosegel en gol manj, Liverpool pa natanko toliko kot sam Messi. Za primerjavo na celotnem Euru 2012 je padlo 76 golov.

Vir: @MessiStats

Izbor 10 najlepših Messijevih golov v sezoni 2012/13