Douglas Costa in Mario Mandžukić sta Juventusu zagotovila polfinale. Foto: EPA
Douglas Costa in Mario Mandžukić sta Juventusu zagotovila polfinale. Foto: EPA
Diego Costa je potreboval le pet minut za zadetek ob vrnitvi na španske zelenice. Foto: EPA

Stara dama je povedla po četrt ure igre, ko so gostje preprečili strel Paula Dybale, žoga se je odbila do Douglasa Coste, ki jo je z levico s 15 metrov mojstrsko pospravil pod prečko. Tri minute zatem je M'Baye Niang z leve strani prodrl v kazenski prostor in z diagonalnim strelom zadel vratnico. Vratar Juventusa Wojciech Szczesny je bil že premagan. Vanja Milinković-Savić v vratih Torina se je izkazal v 28. minuti, ko je obranil nevaren strel Dybale.

Vodstvo Torina je po tekmi odpustilo trenerja Sinišo Mihajlovića.

Odločitev je padla sredi drugega polčasa, ko je Mario Mandžukić spretno poslal žogo prek Milinković Savića v mrežo, a je pred tem Sami Khedira podrl Afriyieja Acquaha. Trener Torina Siniša Mihajlović je izgubil živce, glasno je protestiral pri sodniku Danieleju Doveriju, ki si je šel posnetek ogledat ob igrišče, a je zelo hitro pokazal na sredini igrišča. Dybala je četrt ure pred koncem malce zgrešil vrata po lepi kombinaciji s Costo.

Atalanta je v torek prišla do velike zmage na stadionu San Paolo v Neaplju. V drugem polčasu sta zadela Timothy Castagne in Alejandro Gomez. Josip Iličić je vstopil v 75. minuti.
Diego Costa ob vrnitvi zadel že po petih minutah
Na prvi tekmi osmine finala španskega kraljevega pokala je Lleida izgubila proti madridskemu Atleticu z 0:4. Tretji zadetek za goste je dosegel Diego Costa. Sijajni napadalec je vstopil v 64. minuti in zadel že po petih minutah igre. 29-letni Costa je septembra podpisal pogodbo s colchonerosi, a ni smel igrati do januarja. Med letoma 2010 in 2014 je pustil neizbrisen pečat pri Atleticu, potem pa se je preselil k Chelseaju, kjer je na 120 tekmah prispeval 58 golov. V lanski sezoni je bil z 20 zadetki zelo zaslužen za naslov ekipe s Stamford Bridgea.

Italijanski pokal, četrtfinale:
JUVENTUS
- Torino 2:0 (1:0)
Douglas Costa 15., Mandžukić 67.

Juventus: Szczesny, Sturaro (46./Lichtsteiner), Rugani, Chiellini, Asamoah, Marchisio (60./Khedira), Pjanić, Matuidi, Dybala, Mandžukić (77./Higuain), Douglas Costa.

Torino: Milinković Savić, de Silvestri, Nkoulou , Burdisso, Molinaro, Acquah (81./Obi), Rincon, Baselli (81./Boye), Iago Falque, Niang (81./De Luca), Alex Berenguer.

Sodnik: Daniele Doveri


Napoli - ATALANTA 1:2 (0:0)
Mertens 85.; Castagne 50., Gomez 81.
Iličić je v igro vstopil v 75. minuti, Kurtića (oba Atalanta) ni bilo v ekipi zaradi rdečega kartona v osmini finala. Manjkal bo tudi na prvi polfinalni tekmi.

LAZIO - Fiorentina 1:0 (1:0)
Lulić 6.

MILAN - Inter * 1:0 (0:0)
Cutrone 104.
Handanović (Inter) je branil vso tekmo.
* - po podaljšku


Španski kraljevi pokal, osmina finala, prve tekme:
FORMENTERA - ALAVES 1:3 (0:1)
Rosa 57.; Demirović 36., 65., Munir 81.

LLEIDA - ATLETICO MADRID 0:4 (0:2)
Godin 33., Torres 37., Diego Costa 69., Griezmann 92.
RK: Trilles 91./Lleida
Oblak (Atletico) ni bil v kadru.

CADIZ - SEVILLA 0:2 (0:2)
Nolito 9., Jesus Navas 23.
Sanchez (Cadiz) je v 85. minuti zapravil 11-m.

LAS PALMAS - VALENCIA 1:1 (1:0)
Calleri 36.; Rodrigo 85.

Četrtek ob 19.00:
CELTA VIGO - BARCELONA

LEGANES - VILLARREAL

Ob 21.00:
NUMANCIA - REAL MADRID

ESPANYOL - LEVANTE

Povratne tekme bodo 10./11. januarja.