Dejan Mezga je v sredo igral do 81. minute, ko ga je zamenjal Etien Velikonja. V prvem polčasu je enkrat nevarno streljal proti vratom, a je žoga za malo zgrešila cilj. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Dejan Mezga je v sredo igral do 81. minute, ko ga je zamenjal Etien Velikonja. V prvem polčasu je enkrat nevarno streljal proti vratom, a je žoga za malo zgrešila cilj. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Dejan Mezga in Eyal Meshumar
Mezga v dvoboju z Eyalom Meshumarjem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

26-letni Hrvat, ki je pred prihodom v Ljudski vrt leta 2007 igral za Varteks in Čakovec, je poleg Aleša Mertlja, Daliborja Volaša in Marcosa Tavaresa edini, ki je doživel oba trpka neuspeha vijoličastih.
A mariborski vezist - v prejšnjem krogu je dvakrat zadel v Dudelangeu - po nepreskočeni oviri v 3. predkrogu Lige prvakov ne obupuje. V pogovoru za MMC je realno ocenil, da so pretehtale večje izkušnje izraelskih prvakov, zmanjkalo pa je tudi malo sreče.


Dejan, kakšen je vaš prvi komentar po tekmi? Glave so najbrž še vroče po neodločenem izidu, ki ni bil dovolj za napredovanje.
Težko je povedati kaj pametnega. Bili smo pripravljeni na napredovanje, maksimalno motivirani, navijači fantastični. Na žalost nam ni uspelo. Res smo imeli veliko podporo navijačev. Mislim, da smo odigrali solidno. Sicer nič posebnega, a zmanjkalo nam je morda tudi nekaj sreče. Če bi šla še ena žoga v gol, bi lahko slavili.

Tekma se je za vas slabo začela. Vseeno ste kar hitro izenačili in do konca je bilo še dovolj časa za vsaj še en gol, ki bi prinesel podaljšek. Se je bilo težko zbrati po takšnem šoku?
Gotovo nismo "načrtovali", da bomo tako hitro prejeli zadetek. To je bil hladen tuš za nas, saj smo se zavedali, da bi še en gol v naši mreži pomenil konec sanj. Gol so nam zabili iz res nemogoče situacije, še sam ne vem, kako je žoga končala v mreži. Po tem nam je bilo težko, a smo izenačili. Tekma je bila odprta do zadnje minute, toda na koncu nismo uspeli.

V drugem polčasu niste več našli pravih idej. So se Izraelci tako dobro postavili?
Nikakor ne moremo reči, da je Maccabi slaba ekipa. So dobro moštvo, ki že več let igra v Evropi in je v Izraelu vselej pri vrhu. Gotovo so kvalitetni in imajo zasluge za to, da mi nismo tako dobro igrali. A mislim, da vseeno nismo igrali tako slabo, v drugem polčasu si tudi oni niso priigrali veliko več priložnosti kot mi. Morali smo napadati, žal pa ni šlo vse po načrtih. Tudi igra s štirimi napadalci žal ni obrodila sadov. Danes je bilo vse na strani Izraelcev.

Najbrž zdaj še bolj obžalujete zamujeno na prvi tekmi v Haifi, ko ste izvlekli slab izid glede na prikazano na igrišču?
Če pogledamo obe tekmi, nihče ne more reči, da smo bili slabši. A čez nekaj časa bodo vsi pozabili na igro. Oni so dosegli tri zadetke, mi dva. Izkušene ekipe, ki imajo več nastopov v Evropi, v takšnih tekmah velikokrat napredujejo, čeprav so njihovi tekmeci na igrišču vsaj enakovredni.

Kakšno je bilo vzdušje v slačilnici? Ste ob razočaranju s soigralci vseeno našli kakšno spodbudno besedo?
Vedno moramo gledati tudi pozitivno na vse skupaj. Vzdušje v slačilnici je bilo seveda katastrofa, toda pozitivno gremo naprej. Jutri je nov dan, imamo še eno priložnost v Evropi, čeprav naš tekmec gotovo ne bo nič slabši kot Maccabi Haifa. Tu je prvenstvo, tekem bo še veliko. Treba je samo napredovati. Ni konec sveta, ker smo izpadli.