Miguel Michu letos navdušuje v dresu Swansea Cityja. Foto: EPA
Miguel Michu letos navdušuje v dresu Swansea Cityja. Foto: EPA
Gianluigi Buffon, vratar Italije
Gianluigi Buffon je že vrsto let prvi vratar Juventusa in italijanske reprezentance. Foto: EPA

26-letnik se je na Otok preselil na začetku letošnje sezone, pred tem pa je igral za španski Rayo Vallecano. Swansea City je za Michuja, ki je v Premier ligi dosegel 13 zadetkov, Špancem odštel dva milijona funtov.

Michu pri Swanseaju živi sanje
"Zame je bila to enostavna odločitev. Pri Swanseaju živim sanje," je povedal Michu za klubsko spletno stran. Dobre igre Španca je opazil tudi selektor Vicente del Bosque, ki naj bi Michuja vpoklical v reprezentanco za naslednjo prijateljsko tekmo proti Urugvaju.

Buffon pri Juventusu do leta 2015
Italijanski reprezentančni nogometni vratar Gianluigi Buffon je podaljšal pogodbo s prvakom serie A Juventusom do leta 2015. Buffon, ki bo v ponedeljek dopolnil 35 let, bo z novo pogodbo prejemal štiri milijone evrov letne plače, kar je sicer ena tretjina manj, kot je prejemal do zdaj. "Je najboljši vratar na svetu in vesel sem, da ostaja z nami," je ob novici dejal trener Juventusa Antonio Conte. Buffon v dresu stare dame nastopa od leta 2001, s klubom iz Torina pa je osvojil tri naslove državnih prvakov, trikrat je dvignil tudi pokal za zmago v italijanskem superpokalu.