Siniša Mihajlović  je uvedel obvezno petje srbske himne. Foto: EPA
Siniša Mihajlović je uvedel obvezno petje srbske himne. Foto: EPA

Kot je selektorju nogometaš Fiorentine sam dejal, tega ni hotel zaradi osebnih razlogov, čeprav je predtem podpisal listino, v kateri je sprejel vse Mihajlovičeve zahteve. Med njimi je bila tudi obvezno petje srbske himne.

"Siniša ima našo podporo na poti vzpostavljanja novih pravil obnašanja v reprezentanci. Petje himne je ena izmed točk novega kodeksa obnašanja, Ljajić je zahteve s podpisom sprejel, toda ni se jih držal, zato je moral zapustiti priprave," so sporočili s Srbske nogometne zveze, kjer pa menijo, da s tem napadalcu, rojenemu v večinoma muslimanskem Sandžaku, niso dokončno zaprli vrat reprezentance: "Če bo spremenil svoje mnenje in ga posredoval selektorju, poleg tega pa se izkazal še s svojimi igrami, ga bomo spet poklicali."

Mihajlović in Ljajić sta si lani skupaj služila kruh v Fiorentini, Mihajlović kot trener, Ljajić kot igralec. Vezist Fiorentine je bil pred tremi tedni v središču pozornosti tudi na Apeninskem polotoku, potem ko se ga je med tekmo s pestmi lotil lastni trener Delio Rossi, ki je bil dan pozneje odpuščen.