Jasmin Handanović je bil spet med najboljšimi igralci Maribora. Foto: BoBo
Jasmin Handanović je bil spet med najboljšimi igralci Maribora. Foto: BoBo
Mariborčani iz Aten z grenkim priokusom
Maribor brez evropske pomladi

Izključil je Aleša Mejača, dosodil dve enajstmetrovki, domači so realizirali samo drugo, ki ni bila. Če pa je bila, bi moral z drugim rumenim kartonom z igrišča še Aleš Mertelj. Vijoličasti niso bili pravi, slabo so kombinirali, bili nenatančni in prestrašeni, brez pravih priložnosti.

Konec upanja za napredovanje
Na zadnji tekmi skupinskega dela Evropske lige bodo čez dva tedna v Ljudskem vrtu gostili Lazio. Konec je upanja za slovenske prvaka, da bi spomladi igrali v obračunih na izpadanje.

Tu se je začel vzpon reprezentančnega nogometa
Sicer pa ima na Atene lep spomin skupni slovenski šport, ne pa Ermin Šiljak. Pred več kot 14 leti je nogometna reprezentanca na olimpijskem stadionu na sploh prvi kvalifikacijski tekmi pod vodstvom Srečka Katanca za nastop na Euru 2000 osvojila prvo točko proti Grčiji, ko se je tako rekoč prvič zavonjal slovenski pogum na gostujočih tekmah. Šiljak se je takrat hudo poškodoval, zlomil si je nogo. Zlatko Zahović je dosegel oba gola. Zahovića, ki se je pred 13 leti neslavno poslovil od Olympiacosa, tokrat ni bilo v vodstvu mariborske odprave v Atene. V teh dneh je imel operacijo kolena.

Številne medalje na olimpijskih igrah 2004
Na olimpijskem stadionu je pred osmimi leti na olimpijskih igrah v Atenah bronasto medaljo v teku na 800 metrov osvojila Jolanda Čeplak, bron so osvojili še Urška Žolnir, Rajmond Debevec in Vasilij Žbogar, srebrno medaljo pa sta priveslala Iztok Čop in Luka Špik.

Mariborski nogometaši so tako končali sanje o spomladanskem nadaljevanju Evropske lige.

Mariborčani iz Aten z grenkim priokusom
Maribor brez evropske pomladi