Ante Čačić in Zlatko Zahovič sta že izpolnila velik del načrtov za letošnjo sezono. Nadaljevanje bo lažje. Foto: BoBo
Ante Čačić in Zlatko Zahovič sta že izpolnila velik del načrtov za letošnjo sezono. Nadaljevanje bo lažje. Foto: BoBo
Martin Milec
Martin Milec je v 44. minuti blokiral strel Goncalvesa, ki bi prinesel vodstvo gostov. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Nato pa nadaljeval: "Pred malo manj kot letom sem se z nekdanjo ekipo uvrstil v Ligo prvakov, zdaj sem na robu tega uspeha z Mariborom. Velika hvala Mariboru in vsem navijačem. Danes je za nami težka tekma, ki pa smo jo pričakovali. Vedeli smo, da je Apoel kakovostna ekipa, a smo si pripravili načine, kako se prebiti naprej. Morali smo najti igro, ki jim bo zaprla napad in jih prisiliti, da bodo igrali širše in bodo brez priložnosti po globini. To je bil edini način, da se lahko zoperstavimo takšni ekipi, kot je Apoel. To je zdaj zelo pomemben korak za slovenski nogomet, pred nami je še 180 minut do Lige prvakov."

Milec: Zasluženo smo napredovali
Martin Milec
je bil eden najboljših v mariborski zasedbi. V 44. minuti je preprečil vodstvo gostov. "Opravičil bi se navijačem, če je bil izid morda neatraktiven, ampak mislim, da smo šli zasluženo naprej, odlično smo odigrali to tekmo. Odigrali smo disciplinirano, taktično, tako kot si je trener zamislil. Če potegnemo črto z obeh tekem, nam jih je uspelo nadigrati. Do 40. minute smo igrali lepo po tleh, kombinatorno, potem smo jim dali nekaj upanja, ki ga prej niso imeli, a pritoževati se ne smem, na koncu se je dobro izteklo. Tretje leto zapored igramo evropsko ligo in to je za Slovenijo neverjeten uspeh."

Dragota: Čestital bi igralcem Maribora
Apoel je zastopal kondicijski trener Cristian Adrian Dragota, ki je bil kratek: "Tu sem, ker je trener dobil rdeč karton, prebral bom kratko izjavo kluba, brez vprašanj. Tu sem iz spoštovanja do igralcev in Maribora. Čestital bi igralcem Maribora, ki nimajo vpliva na cirkus tukaj in na Cipru. Najlepša hvala."