Martin Milec se seli k desetkratnemu belgijskemu prvaku. Foto: Aleš Fevžer
Martin Milec se seli k desetkratnemu belgijskemu prvaku. Foto: Aleš Fevžer

22-letni Milec je v štirih sezonah nastopanja za vijoličaste zbral 123 nastopov. Predtem je Milec igral za Aluminij, ki bo dobil tudi 25 odstotkov izkupička od prestopa.

Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič je po sklenjenem dogovoru za spletno stran kluba dejal: "Dobili smo ponudbo, ki je za igralca na tej poziciji ni mogoče odbiti. Zadovoljni smo mi, igralec in tudi tretja vpletena stran. Na tem igralnem mestu imamo dobre rešitve, tukaj je izkušeni in preverjeni Aleš Mejač in pa eden izmed najbolj perspektivnih slovenskih igralcev, za katerega sem prepričan, da ne bo samo zamenjava, ampak bo pomenil veliko okrepitev v tej in naslednjih sezonah za naše moštvo, Petar Stojanović. Martinu se zahvaljujemo za krasna štiri leta in mu želimo vso srečo na nadaljnji nogometni poti."

V Mariboru etiopski Jud Sallalich
Milec torej odhaja, v Ljudski vrt pa prihaja 23-letni Izraelec, rojen v Etiopiji, Sintayehu Sallalich. 175 cm visoki Sallalich je v zadnji sezoni kot posojeni nogometaš Maccabija Haife igral za Beitar Jerusalem. Podpisal je triletno pogodbo, v Mariboru pa ga pričakujejo v drugi polovici julija, ko bo uredil vse potrebne dokumente za pridobitev delovne vize.