Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let bo v sredo, 5. marca, igrala prijateljsko tekmo s Hrvaško. Foto: Aleš Fevžer
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let bo v sredo, 5. marca, igrala prijateljsko tekmo s Hrvaško. Foto: Aleš Fevžer

lovensko reprezentanco do 21 let v terminu, ko A-reprezentanca gostuje v Alžiriji, čaka nova preizkušnja. V prijateljski tekmi se bodo varovanci Tomaža Kavčiča 5. marca v Kopru pomerili s Hrvaško.

Tekma med Slovenijo in Hrvaško bo v terminu, ko bi Slovenija sicer morala igrati kvalifikacijsko tekmo z Andoro, ki pa je bila prestavljena zaradi težav z igrišči v Andori na maj. "Iskali smo nasprotnika in našli Hrvate, ki so bili brez tekme v tem terminu. Nam bo ta tekma služila predvsem zato, da preizkusimo kakšnega novega igralca oziroma takšnega, ki je doslej igral nekoliko manj. Pomembno je tudi, da ohranimo konstantni ritem tekem, nazadnje smo namreč igrali novembra v Bolgariji," je ob objavi seznama povedal Kavčič.

Hrvati imajo odlično selekcijo do 21 let, ki trenutno v svoji kvalifikacijski skupini zaseda prvo mesto pred Ukrajino in Švico. V tujini igra osem igralcev trenutne selekcije, med njimi Josip Radoševič v Napoliju, Marko Livaja v Atalanti in Tin Jedvaj v Romi. "Poznamo hrvaško izbrano vrsto, zato vem, da lahko pričakujemo izjemno težko tekmo. Ampak raje igramo z močnimi reprezentancami, saj lahko le tako naredimo korak naprej."

Izbor nogometašev za tekmo v Kopru je delno osvežen, Kavčič zaradi poškodb ni vpoklical Eneja Jeleniča (tetiva) in Matica Črnica (meniskus), medtem ko bo Haris Vučkić tekmo v dogovoru s selektorjem izpustil. "Vučkićeve odlike so mi dobro poznane in Haris bo seveda v kadru že na naslednji kvalifikacijski tekmi."

V ekipi je nekaj igralcev, ki še nimajo nastopa v slovenskem dresu, za kar bo tekma s Hrvati idealna priložnost. "Nicolas Rajsel je dobil slovenski potni list, ki si ga je sam zelo želel, in morda je to priložnost, da se ga preizkusi. Zato je tokrat na seznamu. Tudi Domen Črnigoj je igralec, ki je v Sloveniji že pokazal svojo kakovost, za mlado reprezentanco pa še ni nastopil, čeprav je že bil z nami."

Reprezentanca se bo zbrala v nedeljo v Strunjanu. Kavčič bo predvidoma opravil štiri treninge – enega v nedeljo, dva v ponedeljek in enega v torek.

Tekma s Hrvaško bo v sredo, 5. marca, ob 15. uri na Bonifiki. Vstop je prost.

Seznam igralcev
Vratarja: A. Cotman (Maribor), A. Jug (Bordeaux);

Obrambni igralci: M. Blažič (Koper), E. Janža (Domžale), L. Krajnc (Cesena), N. Mitrovič (Olimpija), M. Palčič (Koper), D. Šme (Koper), D. Trajkovski (Maribor);

Zvezni igralci: Ž. Benedičič (Milan), D. Črnigoj (Koper), A. Derviševič (Maribor), D. Klinar (Rudar Velenje), Ž. Majer (Domžale), N. Rajsel (Celje), B. Verbič (Celje), B. Vrhovec (Celje), M. Zajc (Celje), U. Žibert (Koper)

Napadalci: E. Bratanovič (Teplice), M. Pučko (Koper), A. Šporar (Olimpija).