Stephan El Shaarawy je blestel v Dubaju. Foto: Reuters
Stephan El Shaarawy je blestel v Dubaju. Foto: Reuters
Michelangelo Albertazzi in Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je igral le v prvem polčasu in zadel v 35. minuti. Foto: EPA

Kraljevi klub, ki je pred desetimi dnevi osvojil svetovno klubsko prvenstvo in ima pred seboj izjemno naporen urnik v januarju, je igral z mešano postavo. Cristiano Ronaldo je igral le v prvem polčasu, ob odmoru sta oba trenerja zamenjala skoraj vse igralce. Na koncu je bil Filippo Inzaghi precej bolj zadovoljen od svojega učitelja Carla Ancelottija.

V 24. minuti je veliko napako Nacha izkoristil Jeremy Menez in poskrbel za vodstvo Milana, Keylor Navas je bil nemočen. Sedem minut zatem je Riccardo Montolivo lepo zaposlil El Shaarawyja, ki je povišal vodstvo rdeče-črnih. Znižal je Ronaldo z natančnim strelom s 15 metrov v 35. minuti.

V drugem delu sta zaigrali povsem drugačni enajsterici. V 49. minuti je Andrea Poli zaposlil El Shaarawyja, ki je povišal na 1:3. Rezervist Giampaolo Pazzini je v 73. minuti z glavo napovedal visoko zmago Italijanov, šest minut pred koncem pa je z bele točke znižal Karim Benzema.

Ob odmoru je vse nogometaše pozdravil Novak Đoković, ki se pripravlja na novo teniško sezono v Združenih arabskih emiratih.

Real na dve težki gostovanji
Madridčane v nedeljo ob 17.00 čaka derbi 17. kroga španskega prvenstva proti Valencii na stadionu Mestalla, naslednjo sredo pa je na sporedu madridski derbi v osmini finala španskega kraljevega pokala. Milan se bo naslednji torek v 17. krogu Serie A srečal s Sassuolom na San Siru.

Prijateljska tekma, Dubaj:
REAL MADRID - MILAN 2:4 (1:2)
Ronaldo 35., Benzema 84./11-m; Menez 24., El Shaarawy 31., 49., Pazzini 73.

Real Madrid: Navas (46./Casillas), Arbeloa (46./Carvajal), Varane (46./Pepe), Nacho, Coentrao (46./Llorente), Illarramendi (46./Kroos), Isco (64./Llorente), Khedira (46./Rodriguez), Ronaldo (46./Bale), Jese (65./De Tomas), Hernandez (46./Benzema).

Milan: Lopez (58./Agazzi), Bonera (46./Zaccardo), Mexes, Zapata (46./Alex), Albertazzi (46./Armero), Montolivo (46./Essien), de Jong (46./Poli), Muntari (76./Mastour), Bonaventura (58./Niang), Menez (54./Pazzini), El Shaarawy (68./Saponara).