Jose Mourinho je trepetal vse do zadnje sekunde, nato si je dal duška. Foto: Reuters
Jose Mourinho je trepetal vse do zadnje sekunde, nato si je dal duška. Foto: Reuters
Nogometaši Ajaxa
Nogometaši Ajaxa so pred zadnjim krogom državnega prvenstva na drugem mestu, za vodilnim Feyenoordom zaostajajo za točko. Foto: EPA
Mourinho: To je priložnost za vrnitev v Ligo prvakov

A United je po slovesu Alexa Fergusona leta 2013 počasi izgubil sloves atraktivne ekipe, po angažmaju Joseja Mourinha pa je igrivi pridih skoraj popolnoma izginil. To priča tudi mučenje proti - v tem hipu sila skromni - Celti, ki je na povratni tekmi namučila rdeče vrage (1:1).

Mourinho: Lovorika bi bila res neverjetna
Ti so tokrat spet remizirali, že 17. v sezoni (in 11. pred svojimi gledalci), kar pa očitno Mourinha ne moti preveč. V zadnjih tednih je popolnoma skoncentriran na Evropsko ligo, saj mu ta v obliki končne zmage lahko prinese igranje v Ligi prvakov: "Ta sezona je neverjetno naporna, če bi nam uspelo dobiti to tekmovanje, bi bilo res neverjetno. To bi nam prineslo lovoriko in vstopnico za Ligo prvakov."

Berizzo: Zaslužili smo si kaj več
Celta je v zadnjih tednih v španskem prvenstvu igrala skromno, a bila je blizu napredovanju v finale. John Guidetti je imel v zadnjih sekundah šestminutnega sodnikovega podaljška možnost, da zabije in svojo ekipo popelje v finale, a je bil premalo spreten. Trener Celte Eduardo Berizzo je še dolgo objokoval zamujeno priložnost: "Igrali smo precej bolje, kot je United igral na prvi tekmi. Mislim, da smo si zaslužili napredovanje. V organizaciji obeh klubov seva visok prepad, a mi smo ga popolnoma izničili."

Bosz: To je zmaga za nogomet
Tudi Ajax je vse do zadnjega trepetal za napredovanja, saj je po visoki zmagi na prvi tekmi (4:1) in kljub porazu (1:3) napredoval. Trener Peter Bosz je bil navdušen: "Ajax je po dolgem času v evropskem finalu, to je zmaga za nogomet. Fantje so igrali dobro, imeli priložnosti in na srečo dosegli en gol. Vse je kazalo, da bomo zlahka zmagali, potem pa je prišla zadnja minuta prvega polčasa." Ta bi bila za klub iz Amsterdama skoraj usodna, saj je v njej Alexandre Lacazette zabil dva gola in vrnil napetost.

Genesio: Smo razočarani
Trener Lyona Bruno Genesio je po tekmi nemočno opazoval izid na semaforju: "To je kruto razočaranje. Igrali smo res dobro, a malo nam je zmanjkalo."

Finale bo 24. maja v Stockholmu. Ajax bo po letu 1995 spet iskal evropsko lovoriko. "Dobro se bomo pripravili," napoveduje Bosz, Mourinho pa je bil z mislimi uprt na koledar: "Ajax bo ta konec tedna že končal državno prvenstvo in bo imel veliko časa za pripravo, precej več kot mi. Nas čakajo do finala še tri tekme, od zadnje pa do finala bomo imeli le tri dni časa. Precej bom moral rotirati ekipo."

Mourinho: To je priložnost za vrnitev v Ligo prvakov