Radamel Falcao pri Manchestru ni izpolnil pričakovanj. Foto: EPA
Radamel Falcao pri Manchestru ni izpolnil pričakovanj. Foto: EPA
Micah Richards in Wayne Rooney
Micah Richards je član Manchester Cityja že od leta 2001. Foto: EPA

Seveda bodo angleški prvaki prevzeli tudi njegovo plačo, ki je pri Manchestru znašala 360.000 evrov na teden. Falcao je privolil v znižanje plače, saj najbolje plačani nogometaš Eden Hazard na teden dobi okoli 300.000 evrov. Po sezoni bo imel Chelsea tudi pravico do odkupa. Cena naj bi se gibala okoli 48 milijonov evrov.

29-letni Falcao je v sezoni pri Manchester Unitedu razočaral, saj je na 29 tekmah dosegel le štiri zadetke. Na zadnjih 12 tekmah v Premier ligi je v okvir vrat sprožil le en strel. Resda so ga dalj časa pestile poškodbe, toda tudi po okrevanju ni bil tisti "el tigre", ki je blestel pri Atletico Madridu in še prej pri Portu.

Falcao bo pri Chelseaju zamenjal Didierja Drogbaja in bo prva alternativa Diegu Costi.

Aston Villa podpisala z Richardsom
Angleški prvoligaš Aston Villa se je okrepil z desnim bočnim branilcem Micahom Richardsom, ki je iz vrst Manchester Cityja prišel brez odškodnine. 26-letni angleški reprezentant, ki je za izbrano vrsto zbral 13 nastopov, se je s klubom iz Birminghama dogovoril za štiriletno pogodbo, ki bo začela veljati 1. julija, ko se mu izteče trenutna pogodba s sinjemodrimi. Richards je k Cityju leta 2001 prišel iz Oldham Athletica in najprej nekaj sezon preživel v mladinskem pogonu kluba, nato pa leta 2005 doživel članski krst. V desetih sezonah je za klub z Etihada zbral 245 nastopov, dosegel je devet zadetkov. Lani je kot posojen nogometaš branil barve Fiorentine.



1. krog, 8. avgusta:
ARSENAL - WEST HAM
BOURNEMOUTH - ASTON VILLA

CHELSEA - SWANSEA
EVERTON - WATFORD

LEICESTER - SUNDERLAND
MANCHESTER UNITED - TOTTENHAM

NEWCASTLE - SOUTHAMPTON
NORWICH - CRYSTAL PALACE

STOKE - LIVERPOOL
WEST BROMWICH - MANCHESTER CITY