Jose Mourinho je bil lahko zadovoljen z Realovo igro v španskem superpokalu, ko je
Jose Mourinho je bil lahko zadovoljen z Realovo igro v španskem superpokalu, ko je "padla" Barcelona, toda v španskem prvenstvu je bil štart zelo neposrečen. Foto: Reuters

"Čestitam Sevilli, nedvomno si je zaslužila zmago. Mi smo dobili tisto, kar si glede na našo predstavo zaslužimo," je povedal madridske ekipe po porazu 1:0. "V tej sezoni smo dobro igrali le v superpokalu. Bolj kot točke me skrbi, ker v tem trenutku nimam prave ekipe."

Mourinho je na vprašanje, ali je na slabo igro vplivalo nezadovoljstvo Cristiana Ronalda, odvrnil: "Ne, to nima nič opraviti z vsemi govoricami v zadnjih dveh tednih. Igra ni bila nič drugačna kot proti Getafeju ali Grenadi. Le redki igralci so z glavo pri stvari, redki imajo nogomet za glavno prioriteto v življenju. Toda jaz sem trener, in to je moja krivda. Med polčasom sem zamenjal dva igralca, želel pa sem jih sedem."

Po štirih krogih španskega prvenstva znaša Realov zaostanek za Barcelono že osem točk. Razpisali so se tudi mediji. "Alarm v Madridu," je zapisal časnik El Pais, športni dnevnik AS pa se je obregnil ob Ronaldove besede pred dvema tednoma, da je žalosten. AS je zapisal, da je s tem vznemiril vso ekipo: "Ni pomembno, ali je Cristiano še žalosten ali ne. Zdaj je ves Madrid žalosten."

Puyol najmanj en mesec brez nogometa
Branilec Barcelone Carles Puyol bo zaradi poškodbe z igrišč odsoten od štiri do šest tednov. 34-letni Puyol si je ob zmagi Barce s 4:1 nad Getafejem poškodoval kolensko vez, resnost poškodbe pa bodo natančneje pokazali zdravniški pregledi. Zaradi poškodb pri Barceloni manjkata tudi Andres Iniesta in Alexis Sanchez.