Jose Mourinho je bil na novinarski konferenci zelo sproščen. Foto: Reuters
Jose Mourinho je bil na novinarski konferenci zelo sproščen. Foto: Reuters
Paul Pogba in soigralci so zelo slabo začeli sezono. V Premier ligi so že precej zaostali. Foto: Reuters
Arjen Robben se veseli srečanja z Ajaxom. Foto: Reuters

Prejšnjo soboto so rdeči vragi doma le remizirali z novincem v Premier ligi Wolverhamptonom (1:1). V soboto so ostali praznih rok v Londonu, West Ham je bil boljši s 3:1. Deseto mesto na lestvici je katastrofalno, Manchester City in Liverpool imata že devet točk več. Na naslov navijači čakajo že vse od maja 2013, ko je na klopi sedel legendarni Sir Alex Ferguson, in tudi letos prav nič ne kaže na boljše čase. Prejšnji teden so doživeli sramoten poraz še v ligaškem pokalu, Derby County je bil boljši po streljanju enajstmetrovk.

Novinarji seveda Mourinha sprašujejo, ali je zaskrbljen za svoj položaj po nizu slabih izidov. Portugalec je bil kratek: "Ne!"

"Vsak igralec se odzove različno. Nekateri so bili zelo jezni po porazih, nekateri pa se ne obremenjujejo preveč," je poudaril Mourinho po najslabšem štartu Uniteda v prvenstvo po letu 1989.

"V Manchestru vsi pričakujejo, da bomo dobili vsako tekmo. Tekma proti West Hamu je bila zares slaba. Vsi igralci se trudijo. V Ligi prvakov so vsi motivirani proti nam in tudi v torek bo tako," je dodal Nemanja Matić.

Robben: Čas je za nov niz zmag
Prejšnji teden je bil zelo slab tudi za Nika Kovača. Bayern je doma le remiziral z Augsburgom (1:1), v petek pa je doživel prvi poraz v letošnji sezoni v Berlinu. Hertha je bila boljša z 2:0. Zelo se pozna, da manjkajo nekateri nosilci igre. Kingsley Coman, Corentin Tolisso in Rafinha še kar nekaj časa ne bodo pripravljeni, po poškodbi gležnja pa se vrača Leon Goretzka.

V Bundesligi Bavarci niso na vrhu lestvice, kar je prava redkost v zadnjih šestih letih. Borussia Dortmund ima točko naskoka. V Ligi prvakov so začeli zelo dobro, saj so v Lizboni premagali Benfico z 2:0. Tudi Ajax je bil uspešen v uvodnem krogu, v Amsterdamu je s 3:0 odpravil AEK iz Aten. V torek bo torej na sporedu obračun za prvo mesto v skupini E.

"Ne bi govoril o kakšni krizi. Ta konec tedna je lahko vse popolnoma drugače. Pogovorili smo se o napakah s prejšnjih dveh tekem in zdaj je čas, da začnemo nov niz zmag. Liga prvakov je velik izziv za nas. Konkurenca je izjemna, a mi želimo v finale," je pojasnil 34-letni Robben, ki bo zelo motiviran proti rojakom. V finalu Lige prvakov so Bavarci zadnjič igrali maja 2013 na Wembleyju, ko je prav Robben dosegel odločilni zadetek proti dortmundski Borussii.

Kovač: Ajax se lahko prebije v izločilne boje
"Sezono smo začeli odlično, na zadnjih dveh tekmah pa nismo bili zbrani. V torek pričakujem, da bomo vsako malenkost naredili pravilno. Ajax ima veliko talentov, so mlado moštvo, ki se lahko prebije v izločilne boje Lige prvakov. Igrajo tehnično dovršen nogomet in so zelo nevarni, če imajo veliko posest žoge," je dodal 46-letni Kovač, ki je še pred tednom dni poslušal pohvale. Direktor Schalkeja Christian Heidel je celo izjavil, da Bayern v prvenstvu verjetno ne bo izgubil nobene tekme ...

Lopetegui Ramosu predpisal počitek
Trener madridskega Reala Julen Lopetegui je pojasnil, da je Sergia Ramosa pustil doma. Odlični branilec ni potoval v Moskvo na gostovanje pri CSKA-ju. Razlog za takšno odločitev je nevarnost izgorelosti, saj je Ramos igral več kot kateri koli drugi igralec v ligi, zato mora varčevati moči za preostanek sezone.

"Samo za to gre, preprosto upravljanje z igralnim časom," je dejal trener trikratnih zaporednih prvakov najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Madridčani bodo na tekmi v Moskvi zaradi poškodb tudi brez napadalca Garetha Bala, ki je na sobotnem mestnem derbiju z Atleticom utrpel poškodbo stegenske mišice.

2. krog, torek, skupina E, ob 21.00:
BAYERN - AJAX

Verjetni postavi:

Bayern: Neuer, Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba, Javi Martinez, Robben, Müller, Thiago, Ribery, Lewandowski.

Ajax: Onana, Tagliafico, Blind, De Ligt, Mazraoui, De Jong, Neres, Schöne, Tadić, Huntelaar, Ziyech.

Sodnik: Pavel Kralovec (Češka)

AEK ATENE - BENFICA

Lestvica:                          
AJAX               1  1 0 0  3:0  3
BAYERN             1  1 0 0  2:0  3
BENFICA            1  0 0 1  0:2  0
AEK ATENE          1  0 0 1  0:3  0




Skupina F, ob 18.55:
HOFFENHEIM - MANCHESTER CITY

Ob 21.00:
LYON - ŠAHTAR DONECK

Lestvica:                          
LYON               1  1 0 0  2:1  3
HOFFENHEIM         1  0 1 0  2:2  1
ŠAHTAR DONECK      1  0 1 0  2:2  1
MANCHESTER CITY    1  0 0 1  1:2  0


Skupina G, ob 21.00:
ROMA - VIKTORIA PLZEN

CSKA MOSKVA - REAL MADRID

Lestvica:                            
REAL MADRID        1  1 0 0  3:0  3  
CSKA MOSKVA        1  0 1 0  2:2  1  
VIKTORIA PLZEN     1  0 1 0  2:2  1  
ROMA               1  0 0 1  0:3  0  



Skupina H, ob 18.55:
JUVENTUS - YOUNG BOYS

Ob 21.00:
MANCHESTER UNITED - VALENCIA

Verjetni postavi:
Manchester United: De Gea, Dalot, Bailly, Lindelöf, Shaw, Fred, Matić, Pogba, Lingard, Lukaku, Sanchez.

Valencia: Neto, Piccini, Gabriel, Garay, Gaya, Soler, Parejo, Kondogbia, Guedes, Rodrigo, Gameiro.

Sodnik: Slavko Vinčić (Slovenija)

Lestvica:                           
MANCHESTER UNITED  1  1 0 0  3:0  3 
JUVENTUS           1  1 0 0  2:0  3 
VALENCIA           1  0 0 1  0:2  0 
YOUNG BOYS         1  0 0 1  0:3  0