Jose Mourinho je nezadovoljno zapuščal Ljudski vrt. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jose Mourinho je nezadovoljno zapuščal Ljudski vrt. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Chelsea
Chelsea je dobil le eno izmed zadnjih šestih gostovanj v Ligi prvakov, v Lizboni je ugnal Sporting z 1:0. Prvič po 13. septembru se je vodilna ekipa Premier lige znašla v zaostanku. Pred dvema meseca je po 0:1 premagala Swansea s 4:2. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nemanja Matić
Nemanja Matić je z dvema zadetkoma priigral Chelseaju že štiri točke v letošnji Ligi prvakov. Foto: Reuters
Branislav Ivanović
Branislav Ivanović je imel kar precej dela ob hitrih mariborskih napadih. Foto: BoBo
Novinarska konferenca Mourinha po tekmi
Handanović in Ibraimi junaka velike točke

Portugalski strateg je v torek zvečer 20 minut zelo sproščeno govoril o pričakovanjih pred tekmo, v sredo zvečer pa po delitvi točki v Ljudksem vrtu (1:1) ni bil preveč razpoložen. "Zavedal sem se, da bo to zelo težka tekma, a tega mi nisem uspelo prenesti na igralce. Igro iz drugega polčasa bi morali prikazati že od prve minute," je pojasnil "The Special One".

"V drugem polčasu smo igrali zelo dobro. Ob odmoru sem skušal z dvema zamenjavama poživiti igro. Ko igralci niso popolnoma osredotočeni na naloge in mislijo, da to ne bo težka tekma, se dogajajo presenečenja. Šele po zaostanku smo se prebudili. Reakcija je bila fantastična in zaslužili bi si zmago. Mariborčani so se bojevali do konca in si prigarali točko, njihov vratar je bil izjemen," je poudaril Mourinho, ki je pohvalil tudi glasne navijače.

"Dosegli smo dva popolnoma regularna zadetka, a drugega nam je sodnik razveljavil. Z dvema goloma bi zmagali na tej tekmi, tako pa moramo sprejeti točko. Sodniki tokrat niso imeli svojega večera," je v svojem slogu kritiziral Danieleja Orsata in njegova pomočnika. V drugem polčasu je bil pri izidu 1:1 zadetek Diega Coste razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.
Večina zvezdnikov odšla brez besed
Didier Drogba, Andre Schürrle, John Terry, Oscar, Diego Costa, Petr Čech in drugi zvezdniki so brez besed odkorakali proti klubskemu avtobusu. Niso bili najboljše volje, vseeno pa so se slikali z navijači. Pred sedmo silo sta stopila Srba Branilsav Ivanović in Nemanja Matić, ki je priigral točko modrim in preprečil eno izmed največjih senzacij v Ligi prvakov.

Ivanović: V tekmo smo šli premalo intenzivno
"Začeli smo zelo dobro, po 15 minutah pa smo popustili. To se nam je že nekajkrat pripetilo v letošnji sezoni. Ko smo prejeli zadetek na začetku drugega polčasa, smo spremenili taktiko. Zaigrali smo s tremi branilci, veliko več smo tvegali. Uspelo nam je izenačiti, imeli smo veliko priložnosti za zmago, a v obrambi smo puščali preveč prostora," je vtise strnil 30-letni Ivanović, ki modri dres nosi že vse od leta 2008. Neizbrisen pečat je pustil predvsem v finalu Evropske lige 15. maja lani, ko je odločil tekmo proti Benfici v 93. minuti (2:1).

"Vsekakor bi si zaslužili zmago, a v zaključku akcij nismo bili zbrani. Nikakor se ne smemo preveč sprostiti. V tekmo smo šli premalo intenzivno, to se je čutilo. Vsako tekmo je treba igrati 90 minut v polnem ritmu. Mourinho ni bil zadovoljen ob odmoru v garderobi," je pojasnil branilec iz Sremske Mitrovice.

Tudi na Anfieldu lahko zmagamo
Chelsea si po znova želi zmagati v angleškem prvenstvu, zadnjič je slavil leta 2010. V soboto čaka modre težka naloga, saj gostujejo v Liverpoolu že ob 13.45. Angleški novinarji so tudi v Mariboru veliko govorili o spornem sporedu tekem, saj imajo redsi dan več počitka po porazu v Madridu v torek zvečer. Tekma bi lahko bila v nedeljo ob 17.00, ko se bosta pomerila Swansea in Arsenal (v Ligi prvakov je igral v torek).

"Mislim, da Livepool ni v prednosti, saj sta do sobotne tekme še dva dneva. Lahko se bomo spočili in dobro pripravili na to gostovanje, vajeni smo tega ritma. Za take tekme smo vedno zelo motivirani. Vsi se še dobro spomnimo zadnje tekmo na Anfieldu, ko je bil Liverpool v igri za naslov prvaka, pritisk je bil velik. Zdaj je položaj drugačen, saj smo mi vodilni v Premier ligi, čaka nas težka tekma, a dokazali smo, da lahko zmagamo na Anfieldu. Moramo se izboljšati, s tako igro ne bomo premagali Liverpoola," je pogled proti soboti že usmeril Ivanović.

Matić pohvalil vijoličaste
Matić je Chelseaju priigral tri točke že v Lizboni (0:1), tudi v Ljudskem vrtu je bil na pravem mestu. "Nismo bili toliko boljši, da si Maribor ne bi zaslužil točke. Igrali so zares dobro. Vsaka tekma je zgodba zase in težko je bilo ponoviti tekmo iz Londona, ko smo zmagali kar s 6:0. Navijači so jih tokrat nosili po igrišču. Vedeli smo, kaj nas čaka na tej tekmi, saj so tudi proti Sportingu in Schalkeju prišli do točke. Naš trener nam je pri videoanalizi pokazal, kako nevaren je lahko Maribor. Šele po zaostanku z 0:1 smo prikazali našo pravo igro. Ni nam uspelo priti do treh točk, zapravili smo enajstmetrovko, a moramo biti zadovoljni z izidom," je razlagal 26-letni vezist, ki se je izkazal pri Benfici.

V kvalifikacijah za Ligo prvakov navijal za Maribor
Vijoličaste zelo dobro pozna: "Iskreno povem, da sem navijal za Maribor v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Tudi v Srbiji je veliko ljudi stiskalo pesti za Maribor. Težko se je prebiti v to elitno druščino, kjer igrajo veliki klubi, ki nimajo denarnih težav. Spremljam tudi slovensko ligo in mislim, da se bo Maribor kmalu dvignil."

Prvo mesto jim bo težko odvzeti
Položaj v skupini G je za Chelsea zelo ugoden. Zelo težko jih bo izriniti s prvega mesta. Čez tri tedne bo Chelsea gostoval v Gelsenkirchnu, v zadnjem krogu pa na Stamford Bridge prihaja Sporting.
"Točka je dobra za nas, saj je Schalke izgubil in zdaj imamo pred prvim zasledovalcem v svoji skupini že tri točke naskoka. Prepričan sem, da imamo dovolj kakovostno ekipo, ki bo znala osvojiti prvo mesto v tej skupini," je še dodal Matić.

Novinarska konferenca Mourinha po tekmi
Handanović in Ibraimi junaka velike točke