John Terry je v nedeljo že dvignil prvi pokal v letošnji sezoni, zelo verjetno pa bo maja še kakšnega. Foto: EPA
John Terry je v nedeljo že dvignil prvi pokal v letošnji sezoni, zelo verjetno pa bo maja še kakšnega. Foto: EPA

"Lahko zagotovim, da bo Terry igralec Chelseaja tudi naslednjo sezono. Vem, kaj bo naredilo vodstvo kluba, in vem, kaj hoče igralec," je pojasnil Portugalec.

34-letni Terry celotno kariero igra pri modrih, od leta 1998 je odigral že 445 tekem v Premier ligi. Pred nekaj sezonami je imel težave z nadaljevanjem kariere pri klubu. Z vrnitvijo Mourinha se je vrnil na veliko sceno. "Lani se je vračal po težkem obdobju, toda v tej sezoni je še boljši. Uživamo v doseženem in se že veselimo prihodnosti," je še dodal Mourinho.

Nogometaši Chelseaja so pred dnevi v finalu angleškega ligaškega pokala na Wembleyju premagali Tottenham z 2:0. Prvi gol je z bližine prispeval prav Terry v 45. minuti.

Chelsea, ki bo v sredo zvečer gostoval na Upton Parku, ima na vrhu lestvice pet točk naskoka pred Manchester Cityjem in devet pred Arsenalom, odigral pa je tudi tekmo manj. "Trenutno nismo niti blizu prvega mesta, sploh nismo v igri za naslov," je priznal Arsene Wenger.

Jedinaku zaradi udarca štiri tekme kazni
Angleška nogometna zveza je kaznovala kapetana ekipe Crystal Palace Mileta Jedinaka s štirimi tekmami prepovedi nastopanja, ker je tekmeca udaril s komolcem v obraz. Incident se je zgodil na sobotni tekmi z West Hamom, žrtev pa je bil Diafra Sakho. Sodnik udarca ni videl, a je disciplinska komisija FA ocenila, da je šlo za namerno dejanje.

FA je kazen za 30-letnega avstralskega vezista hrvaških korenin utemeljila s tem, da je šlo za namerno nešportno dejanje, poleg tega pa je Jedinak v tej sezoni enkrat že dobil rdeči karton. Zaradi kazni, za katero so se odločili po ogledih posnetkov, bo počival na tekmah s Southamptonom, Queens Park Rangers, Stoke Cityjem in Manchester Cityjem.