Fabrice Muamba se želi vrniti na zelenice. Foto: EPA
Fabrice Muamba se želi vrniti na zelenice. Foto: EPA

17. marca se je na tekmi četrtfinala Pokala FA med Boltonom in Tottenhamom zgrudil na tla in nekaj časa je kazalo na najhujše. Vse od takrat je okreval v bolnišnici v Londonu. "Seveda sem zelo vesel, da so me izpustili iz bolnišnice, in rad bi izkoristil to priložnost, da se zahvalim osebju iz bolnišnice London Chest Hospital, ki je pomagalo pri moji oskrbi," je dejal Muamba, ki želi čim hitreje okrevati.

"Res fantastična novica je, da so Fabricea odpustili iz bolnišnice, in vsi v klubu so navdušeni. Pomembno je, da Fabriceu in njegovi družini pustimo čas in prostor, zato bi prosil medije, naj spoštujejo njegovo zasebnost," je povedal trener Boltona Owen Coyle.

V Angliji znani kandidati za najboljšega nogometaša
Združenje poklicnih nogometašev (PFA) angleške lige je sporočilo seznam kandidatov za najboljšega igralca leta v Premier ligi. Na njem so se znašli Robin van Persie (Arsenal), Joe Hart, David Silva, Sergio Agüero (vsi Manchester City), Scott Parker (Tottenham) in Wayne Rooney (Manchester United). Napadalec Arsenala, ki je v letošnji sezoni dosegel že 27 golov, naj bi bil glavni kandidat za osvojitev naslova najboljšega nogometaša.

Med kandidati za najboljšega mladega nogometaša pa so poleg Agüera še Kyle Walker, Gareth Bale (oba Tottenham), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Daniel Sturridge (Chelsea) in Danny Welbeck (Manchester United).

Zmagovalca v obeh kategorijah bosta znana v nedeljo. Lani je naslov najboljšega angleškega nogometaša pripadel Balu, Rooney pa je slavil leta 2010.