Nogometaši Porta, ki blestijo v Ligi prvakov in so edina ekipa brez poraza v letošnji sezoni, so opravili sklepni trening na Allianz Areni. Foto: EPA
Nogometaši Porta, ki blestijo v Ligi prvakov in so edina ekipa brez poraza v letošnji sezoni, so opravili sklepni trening na Allianz Areni. Foto: EPA
Pep Guardiola
Bayern je 25. maja 2013 na Wembleyju osvojil Ligo prvakov pod vodstvom Juppa Henyckesa. Pep Guardiola je želel ponoviti ta uspeh, a že v torek ga čaka izjemno težka naloga. Foto: EPA
Rafinha in Bastian Schweinsteiger
Bastian Schweinsteiger je pripravljen za igro, verjetno pa bo začel na klopi. Foto: EPA
Luis Enrique
Luis Enrique je lahko zelo sproščen, saj gre Barceloni vse po načrtih. V igri je tudi trojna krona, ki jo je osvojila že leta 2009 pod vodstvom Pepa Guardiole. Foto: EPA
Parižani so brez pritiska na povratni tekmi, Zlatan Ibrahimović pa bo zelo motiviran. Foto: EPA

V Münchnu je bilo v zadnjih dneh zelo pestro dogajanje. Nepreklicen odhod zdravniške službe s cenjenim Hans-Wilhelmom Müllerjem Wolfarthom je dvignil veliko prahu. Danes zjutraj so številni mediji čakali pred njegovo ordinacijo v središču mesta. Na pregled so prišli David Alaba, Bastian Schweinsteiger in Arjen Robben. Na tekmah vlogo zdravnika zdaj opravlja Volker Braun.
Guardiola je seveda jezen, ker se je okrevanje nosilcev igre tako zavleklo. Aprila so na sporedu odločilne tekme, na razpolago pa ima zelo malo igralcev, nekateri so se šele vrnili po težkih poškodbah.
Robben, Alaba, Frank Ribery in Javi Martinez so še vedno poškodovani. Guardiola bo lahko računal na kapetana Philippa Lahma in Bastiana Schweinsteigerja. Sebastian Rode je blestel v soboto proti Hoffenheimu, ko so Bavarci zmagali z 2:0.
Le trojna krona je dovolj za navijače
"Zelo sem zadovoljen z letošnjo sezono. Ogromno smo dosegli. Le še korak nas loči od naslova državnega prvaka, prav tako smo še korak oddaljeni od finala pokala. Imeli smo ogromno težav s poškodbami. Zavedam se, da vodim velik klub. Domača dvojna krona ni dovolj. Le trojna krona zadovolji navijače," je poudaril španski strokovnjak. V soboto lahko Bayern z zmago nad Hertho na Allianz Areni že osvoji 25. naslov nemških prvakov.

Pep ostaja ne glede na torkov razplet
"Za trenerja Bayerna je že vnaprej jasno, da je ob zmagah genij. Ko pa izgublja, se vsujejo kritike. To je sestavni del naše službe. V torek moramo veliko tvegati. Po porazu z 1:3 sem vseeno optimist, a hkrati ostajam realen. Zavedam se, da bo zelo težko," je bil na novinarski konferenci zelo sproščen Guardiola, ki je lani osvojil prvenstvo in pokal, v polfinalu Lige prvakov pa je doživel polom proti madridskemu Realu (0:1 in 0:4).

Španec ima pogodbo tudi za prihodnjo sezono. "Prihodnje leto bom še vedno tukaj," je pojasnil Guardiola, ki bo izpolnil pogodbo ne glede na izid torkove tekme.

"Najpomembneje je, da ne bomo od prve minute napadli v slogu kamikaz. Če je ob polčasu izid 0:0, je še vse mogoče. Predvsem je pomembno, da si ne privoščimo nobene napake," je razmišljal Thomas Müller.
Porto brez Sandra in Danila
Tudi trener Porta Julen Lopetegui ima nekaj težav. Branilca Alex Sandro in Danilo sta na prvi tekmi prejela rumena kartona in sta kaznovana. Poškodovan je Christian Tello.

"Seveda bo treba narediti nekaj sprememb v ekipi, a pristop bo popolnoma enak kot prejšnjo sredo. Sploh ne razmišljam o igri Bayerna, zanima me samo naša igra. Prepričan sem, da si bomo priigrali lepe priložnosti. Igramo proti Bayernu, ki velja za eno izmed najboljših ekip svetu, vendar tudi mi smo ambiciozni. Zelo smo lahko ponosni na naše dosežke v Ligi prvakov v letošnji sezoni," je povedal Lopetegui, ki je na sobotni prvenstveni tekmi proti Academici iz Coimbre (1:0) vsem nosilcem igre namenil počitek.

PSG na Camp Nouu z "Ibro", a brez Silve in Motte
Na drugi torkovi tekmi ima Barcelona ogromno prednost, na Parku princev je slavila s 3:1. Luis Enrique lahko računa na vse udarne adute, Laurent Blanc pa bo pogrešal predvsem poškodovana Thiaga Silvo in Thiaga Motto. V napad se vrača Zlatan Ibrahimović.

"Vrača se Zlatan, a to ne spreminja veliko, saj bo PSG igral isti način igre. Ne razmišljam o igri na neodločen izid in branjenju prednosti s prve tekme. Zanima me samo zmaga. Ibrahimović lahko pride do strela v vsakem trenutku, saj je eden izmed najboljših napadalcev na svetu. Mi imamo Messija, ki je trenutno v odlični formi, zelo dobro je pripravljen. On je zares poseben igralec," je napovedal Luis Enrique.

Blanc: PSG gradi močno ekipo, Barcelona pa jo že ima
"Naša naloga je zelo težka. Prepričan sem, da si bomo ustvarili veliko priložnosti. Večja težava je ohraniti mrežo nedotaknjeno proti Barceloni. Paris SG gradi močno ekipo, Barcelona pa jo že ima. To je velika razlika. Vsekakor nismo prišli v Katalonijo na šolski izlet, kjer bi gledali znamenitosti," je povedal Blanc, ki se veseli vrnitve sijajnega Šveda. "Ibrahimović ljubi takšne tekme, ko nimamo veliko izgubiti. Na treningih se je videlo, da je sijajno pripravljen. To je zelo pomembno, saj imamo v prihodnjih tednih še finale pokala in zaključek prvenstva."

Četrtfinale, povratne tekme, torek ob 20.45:
BARCELONA - PARIS SG 3:1

Verjetni postavi:
Barcelona: ter Stegen, Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Rakitić, Busquets, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar.

Paris SG: Sirigu, Marquinhos, van der Wiel, David Luiz, Maxwell, Verratti, Cabaye, Matuidi, Lucas Moura, Ibrahimović, Pastore.

Sodnik: Svein Oddvar Moen (Norveška)



BAYERN - PORTO 1:3

Verjetni postavi:
Bayern: Neuer, Rafinha, Boateng, Badstuber, Juan Bernat, Xabi Alonso, Rode, Thiago, Götze, Müller, Lewandowski.

Porto: Freitas, Ricardo Pereira, Maicon, Marcano, Martins Indi, Herrera, Casemiro, Oliver, Quaresma, Jackson Martinez, Brahimi.

Sodnik: Martin Atkinson (Anglija)




Sreda ob 20.45:
REAL MADRID - ATLETICO MADRID 0:0

Verjetni postavi:
Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao, James Rodriguez, Khedira, Kroos, Isco, Benzema, Ronaldo.

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira, Gabi, Tiago, Raul Garcia, Koke, Arda Turan, Griezmann.

Sodnik: dr. Felix Brych (Nemčija)




MONACO - JUVENTUS 0:1

Verjetni postavi:
Monaco: Subašić, Raggi, Carvalho, Abdennour, Kurzawa, Fabinho, Kondogbia, Dirar, Joao Moutinho, Ferreira Carrasco, Berbatov.

Juventus: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Vidal, Pirlo,Marchisio, Evra, Morata, Tevez.

Sodnik: William Collum (Škotska)

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku. Žreb polfinala bo v petek ob 12.00.