Robert Berić je  prejšnjo sredo v Mariboru povišal na 4:0. Foto: BoBo
Robert Berić je prejšnjo sredo v Mariboru povišal na 4:0. Foto: BoBo
Agim Ibraimi
Agim Ibraimi bo znova eden glavnih adutov Mariborčanov. Foto: BoBo
Dudelange
Dudelange je v prejšnjem predkrogu presenetljivo izločil Salzburg. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

Mariborčani so v Luksemburg odpotovali danes dopoldne. Nastanjeni so v glavnem mestu Luxembourg, ki je 20 km oddaljen od Dudelangea.
"Prednost je lepa. Tekmecu ne preostane nič drugega, kot da od prve minute igra napadalno. Videli smo, da imajo nekaj kakovostnih in hitrih igralcev. Tako je zmeraj na gostovanjih. Tekmec te želi streti od začetka. Mi bomo mirni in skozi posest žoge skušali biti nevarni," meni trener Darko Milanič, ki je v tem tednu spočil večino igralcev, ki so nosili breme prve tekme, širok izbor mu namreč omogoča številne različice.

Žreb v petek
Mariborčani že imajo izkušnje z gostovanjem v Dudelangeu, saj so lani tam zmagali s 3:1 in si priigrali napredovanje v 3. predkrog. Zdaj so stopničko višje, večina moštva je že dalj časa skupaj, z nastopanjem v Evropski ligi so si pridobili izkušnje. Milanič ima na razpolago vse igralce, tudi Aleša Mejača, ki je imel težave s hrbtom. Tekmo bo sodil portugalski sodnik Duarte Gomes, na majhnem stadionu Josa Nosbauma, ki premore komaj 1.500 sedežev, bo tudi nekaj mariborskih navijačev.

Tudi igralna površina na stadionu je manjša, zato bodo imeli Mariborčani manj prostora, manj bo podaj v globino in več dvobojev, kot je po prvi tekmi prejšnjo sredo dejal Robert Berić. Z napredovanjem bi si vijoličasti že zagotovili igranje v Evropski ligi, prišli pa bi tudi na prag Lige prvakov. Žreb 4. predkroga bo v petek, tekme pa v drugi polovici avgusta.

Handanović: Moramo biti potrpežljivi
"Vemo, zakaj smo tukaj. Pričakujem podobno tekmo kot proti Željezničarju. Res ne bo s tribun ali okolice takšnega pritiska, a moramo biti potrpežljivi. Naš namen je čim prej doseči gol, da pripeljemo dvoboj v mirne vode. Gostitelji bodo posegali po dolgih podajah, na majhnem igrišču prej pridejo do druge žoge, poznajo teren in to spoznanje bodo skušali izkoristiti. Je pa lahko takšno igrišče tudi naše orožje, da prej pridemo na njihovo polovico igrišča. Pripravljeni smo na tekmeca, na vse, kar nas čaka. Verjamem v srečen razplet," pred tekmo pravi vratar Jasmin Handanović, ki je v Ljudskem vrtu branil zelo dobro.
Doma je ostal poškodovani Mitja Viler, Martin Milec po okrevanju še ni povsem pripravljen za najhujše napore, v kadru pa ni Rajka Repa in Mateja Radana.
Liga prvakov, 3. predkrog, prvaki, povratne tekme
Sreda ob 17.00:
DUDELANGE - MARIBOR 1:4
Danes:
DEBRECEN - BATE BORISOV 1:1

Sreda:
NEFČI - HAPOEL KIRJAT 0:4

DINAMO ZAGREB - ŠERIF 1:0

BASEL - MOLDE 1:0
PARTIZAN - LIMASSOL 0:1

EKRANAS - ANDERLECHT 0:5

HELSINGBORG - SLASK VROCLAV 3:0

HELSINKI - CELTIC 1:2

SLOVAN LIBEREC - CLUJ 0:1

PANATHINAIKOS - MOTHERWELL 2:0

CLUB BRUGGE - KÖBENHAVN 0:0
Neprvaki, povratne tekme
Danes:
FEYENOORD - DINAMO KIJEV 1:2

Sreda:
PANATHINAIKOS - MOTHERWELL 2:0

CLUB BRUGGE - KÖBENHAVN 0:0

VASLUI - FENERBAHČE 1:1
V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.