Napadalni nogomet Borussie žanje simpatije po vsem svetu. Dortmundčani so najučinkovitejše moštvo Bundeslige in Lige prvakov. Foto: EPA
Napadalni nogomet Borussie žanje simpatije po vsem svetu. Dortmundčani so najučinkovitejše moštvo Bundeslige in Lige prvakov. Foto: EPA

eal in Borussia.

To bo neposreden obračun za prvo mesto v skupini, ki prinaša prednost pri žrebu in najbrž lažjega nasprotnika v osmini finala. Madridčani, ki v tej sezoni še ne poznajo poraza, so v torek prišli do zmage šele v 87. minuti, ko je zadel Karim Benzema.
Če hočejo Madridčani osvojiti skupino, morajo v zadnjem krogu pred svojimi navijači na Santiago bernabeuu zmagati, kar bo proti izjemnim Dortmundčanom vse prej kot lahko. Porurski stroj za doseganje golov je Legii zabil osem zadetkov (izenačitev rekorda LP), na zadnjih treh tekmah skupaj kar 14. Torkovo srečanje v Dortmundu je postreglo z 12 zadetki, sedmimi v prvem polčasu. Oboje je rekord Lige prvakov.
Upoštevajoč še nekdanji Pokal prvakov, predhodniku Lige prvakov, je rekorden dvoboj iz leta 1969, ko je Feyenoord nadigral islandski Reykjavik z 12:2.

Najmanj dva Slovenca v osmini finala
V nadaljnje tekmovanje so se poleg Borussie in Reala uvrstili še Monaco, Bayer iz Leverkusna, Leicester in Juventus. V skupini G mora Porto v zadnjem krogu za zanesljivo napredovanje na svoji zelenici premagati Leicester, na spodrsljaj pa čaka Köbenhavn, ki gostuje pri odpisanem Club Bruggu.

V skupini H bosta o drugem potniku za osmino finala v neposrednem dvoboju odločala Lyon in Sevilla. Francozi za Španci zaostajajo za tri točke. Prvo tekmo je Sevilla dobila z 1:0.

Slovenija bo imela v osmini finala najmanj dva predstavnika, Kevina Kampla z Bayerjem in Jana Oblaka z Atleticom. Možnosti ima tudi Benjamin Verbič s Köbenhavnom.