V primerjavi s Slovenijo čaka Mariborčane v Glasgowu prava zima. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
V primerjavi s Slovenijo čaka Mariborčane v Glasgowu prava zima. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Navijači Rangersov naj bi bilo okoli 40.000. Foto: EPA

Ko je vse kazalo, da bodo vijoličasti lahko nastopili z vsemi aduti, je na zadnjem treningu popustila mišica strelca odločilnega zadetka v Ljudskem vrtu Etiena Velikonje, ki bo tako moral dvoboj spremljati s tribune. Na srečo je pripravljen kapetan Marcos Tavares, ki je brez bolečin opravil vse treninge v tem tednu. Prav tako je lažjo poškodbo pozdravil Agim Ibraimi.

Peščico Škotov zanimal le Bocanegra
Trener Maribora Darko Milanič pričakuje veliko agresivnejši Glasgow Rangers kot na prvi tekmi: "Škoti bodo zanesljivo drugačni kot v Ljudskem vrtu," in dodaja: "Pred nami je tekma kariere." Tamkajšnjih novinarjev vijoličasti ne zanimajo. Na novinarski konferenci se jih je zbralo le nekaj, vsa vprašanja pa so bila izključno namenjena aferi Bocanegra.

Ibrox gostom vse bolj prijazen
V slovenskem taboru se s tem ne obremenjujejo. Vedo, da Rangersi niso več tak bavbav kot nekdaj. Škoti, ki so v kvalifikacijah za Ligo prvakov izpadli proti Malmöju, so brez evropske zmage na 11 tekmah zapored. Še bolj presenetljiv podatek je, da so na zadnjih 24 evropskih tekmah zmagali le enkrat. Tudi stadion Ibrox (51.000), ki je dandanes redkokdaj razprodan, je čedalje gostoljubnejši. Rangersi so na njem na zadnjih 12 evropskih tekmah slavili le enkrat.

Prenos tudi na MMC-ju
Tekma se bo začela ob 20.30 z neposrednim prenosom na TV Slovenija in spletnem portalu MMC-ja. Komentator bo Urban Laurenčič.

V Glasgowu 20 stopinj manj kot v Sloveniji
Medtem ko v Sloveniji vladajo visoke temperature, pa je na Škotskem vreme povsem drugačno. Za zvečer v Glasgowu napovedujejo le nekaj več kot 10 stopinj Celzija. Mogoč je tudi rahel dež.

Danes ob 20.30:
Glasgow Rangers - Maribor 1:2 (izid prve tekme)

Verjetni postavi
Glasgow Rangers:
McGregor, Broadfoot, Goian, Bocanegra, Wallace, Edu, McCulloch, Davis, Ortiz, Jelavić, Lafferty.
Maribor: Handanović, Potokar, Rajčević, Arghus, Viler, Mezga, Mertelj, Filipović, Ibraimi, Tavares, Volaš.