Paul Pogba naj bi bil prava osvežitev za nekoliko
Paul Pogba naj bi bil prava osvežitev za nekoliko "izčrpano" vezno linijo Manchester Uniteda, kjer luknja na mestu centralnega vezista zeva že zadnjih nekaj let. Jo bo Pogbaju uspelo zapolniti? Foto: EPA/Reuters

Francoski nogometni reprezentant mora opraviti le še zdravniški pregled, nato pa naj bi podpisal petletno pogodbo. Skupna odškodnina naj bi celo dosegla 120 milijonov z vsemi dodatki, United pa bo plačal tudi precejšen delež Pogbajevemu kontroverznemu agentu Minu Raioli, ki je v pogovorih med kluboma sodeloval kot posrednik.

23-letnik je v mladinskih letih že branil barve rdečih vragov, nato pa klub leta 2012 zapustil in se preselil v Torino, kjer se je prebil med največje zvezdnike svetovnega nogometa. Osvojil je tudi štiri naslove italijanskega prvaka ter igral v finalu Lige prvakov leta 2015, ni pa pustil trajnejše sledi na nedavnem evropskem prvenstvu v domači Franciji, kjer je s trikolori izgubil v finalu proti Portugalski.

Zdaj je pred novim izzivom v karieri, novi menedžer Jose Mourinho pa je s Pogbajem dobil najverjetneje zadnji kamenček v mozaiku pred ponovnim poskusom naskoka na vrh angleškega nogometa.

Prejšnji rekord je pripadal valižanskemu zvezdniku Garethu Balu, ki je iz Tottenhama v Real Madrid prestopil za 100,8 milijona evrov.