Luka Zahović je prelahek in prenizek za ruvanje z branilci evropskega formata. Foto: Reuters
Luka Zahović je prelahek in prenizek za ruvanje z branilci evropskega formata. Foto: Reuters
Zadetki s tekme Sporting - Maribor

Da bodo tekmo odigrali zelo resno, več kot 100-odstotno. Edine gostujoče devize, kolektivne moči Maribora, v torek zvečer ni bilo. Kakovost je tako ali tako na strani Lizbončanov, kar je bilo mogočena daleč videti že septembra v Ljudskem vrtu. Res je bilo takrat sicer 1:1, a so Portugalci igrali za 2:0, nato pa jim je zmago z izenačenjem izpulil Luka Zahović.

Ne igrajo vedno najboljši
Tokrat je tekmo začel v mariborskem napadu, a se ni naigral niti ni opozoril nase. Prelahek in prenizek je za ruvanje z branilci evropskega formata, v napadu pa ni bilo žog. V nadaljevanju ga Mendy še zdaleč ni zasenčil. A se je zazdelo, da v enajsterici Maribora ne igrajo vedno najboljši. Ker ni otroško vodljiv in ima hrbtenico, je bil spet na tribuni - kot pravi Zlatko Zahovič - namišljeni kapetan, branilec Marko Šuler.

2:1 je bil po polčasu odličen rezultat
Že prav, da mladi talenti dobivajo dovolj priložnosti, a naj bo to na tekmah, ki so primernejše za njih. V slovenski ligi je Luka Zahović, rojen na Portugalskem, vodilni strelec. S pokalnim tekmovanjem je dosegel devet golov, v Ligi prvakov enega. Tokrat je bil Sporting za vsaj razred boljši tekmec. Po prvem polčasu, ko je vodil z 2:1, je bil to za Maribor odličen rezultat. Ta namreč ni pokazal realnega stanja moči na igrišču.

Sporting je bil precej boljši
Želeno je bilo, da bi bila voda na vijolični mlin izpad dela električne energije. Drugi polčas se je lahko nadaljeval šele po 45 minutah čakanja. Vijoličasti so po dolgem odmoru kratek čas igrali malce bolje. Vmes je bilo že precej navideznih scenarijev, tudi da bodo drugi polčas nadaljevali v sredo, pa tudi do tega, da bi Maribor zaradi nepopolne organizacije tekme, za zeleno mizo lahko prišel do zmage s 3:0. A to so bile le možnosti, realno pa je, da je bil Sporting precej boljši. Najmanj za 3:1.

In še potrditev. Vratar Maribora Jasmin Handanović je bil spet najboljši na igrišču.

Zadetki s tekme Sporting - Maribor