Marco Asensio proslavlja drugi zadetek Reala s Sergiom Ramosom in Lucasom Vazquezom. Foto: Reuters
Marco Asensio proslavlja drugi zadetek Reala s Sergiom Ramosom in Lucasom Vazquezom. Foto: Reuters
Joshua Kimmich
Ko je Joshua Kimmich popeljal Bayern v vodstvo, je kazalo na uspeh domačih. Foto: Reuters
Marcelo
Marcelo je ob koncu prvega polčasa takole izenačil. Foto: Reuters
Rafinha in Lucas Vazquez
Rafinha (levo) je v začetni postavi Bayerna zamenjal poškodovanega Davida Alabo in v 57. minuti naredil veliko napako, ki je privedla do drugega gola Reala. Foto: Reuters

Bavarci so bili v prvem polčasu boljši in v 28. minuti povedli. Po hitrem protinapadu je zadel Joshua Kimmich, ki je po globinski podaji Jamesa Rodrigueza ostal povsem sam na desni strani, stekel v kazenski prostor in matiral Keylorja Navasa. Do odmora so gostitelji zapravili še nekaj priložnosti (Franck Ribery, Mats Hummels in Thomas Müller).
Real je bil na drugi strani nenevaren, a je v 44. minuti izenačil, ko je lepo z volejem z roba kazenskega prostora z levico mrežo zatresel Marcelo. V strelih v okvir vrat je bilo v prvem polčasu 3:2. Münchenčani so že v 8. minuti ostali brez poškodovanega Arjena Robbna (gleženj), v 34. minuti pa še brez Jeroma Boatenga (stegenska mišica). Zamenjala sta ju Thiago Alcantara in Niklas Süle.
V 57. minuti so gostje, ki lovijo tretji zaporedni evropski naslov, dosegli še en zadetek. Veliko napako na sredini igrišča je storil Rafinha, ki je podal naravnost tekmecem. Ti so hitro prišli pred vrata, gol je dosegel rezervist Marco Asensio. Bayern se do konca tekme ni več pobral, v napadu ni imel pravih rešitev in po 90 minutah so se veselili gostujoči navijači.
Lani Madridčani napredovali po podaljšku
Real je po lanski zmagi v četrtfinalu v Münchnu z 1:2 na povratni tekmi z enakim izidom izgubil, a se nato po podaljšku in na sporen način po nizu sodniških napak vendarle uvrstil v polfinale s skupnim izidom 6:3.

Tokrat je šlo že za 25. medsebojni obračun teh evropskih velikanov, ki sta skupaj osvojila 17 naslovov evropskih prvakov. Uspešnejši so seveda Španci, ki jih imajo 12, petkrat je bil kralj Evrope Bayern. Prvič sta se ekipi v evropskih tekmovanjih pomerili že davnega 31. marca 1976, ko se je tekma v Madridu končala brez zmagovalca (1:1), na drugi tekmi je po golih Gerda Müllerja Bayern slavil z 2:0.

Rafinha nadomestil Alabo
Bavarci so se v prvo polfinalno tekmo podali brez Davida Alabe, ki je izpustil torkov trening, zaradi nategnjene stegenske mišice pa je bil Avstrijec odsoten tudi na tekmi. V začetni postavi ga je zamenjal Rafinha. Na drugi strani trener kraljevega kluba Zinedine Zidane ni imel večjih težav s poškodbami svojih varovancev.

Liga prvakov, polfinale, prva tekma

BAYERN - REAL MADRID 1:2 (1:1)
70.000; Kimmich 28.; Marcelo 44., Asensio 57.

Bayern: Ulreich, Kimmich, Boateng ( 34./Süle), Hummels, Rafinha, Javi Martinez ( 75./Tolisso), Müller, James Rodriguez, Robben ( 8./Alcantara ), Ribery , Lewandowski.

Real Madrid: Navas, Carvajal ( 67./Benzema), Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro ( 83./Kovačić), Modrić, Kroos, Isco ( 46./Asensio), Vazquez, Ronaldo.

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)

Povratna tekma bo 1. maja. Finale bo 26. maja v Kijevu.