Karl-Heinz Rummenigge in Uli Hoeness sta obračunala z nekaterimi novinarji. Foto: EPA
Karl-Heinz Rummenigge in Uli Hoeness sta obračunala z nekaterimi novinarji. Foto: EPA
"Braco" in Niko sta nazdravila zadnji dan Oktoberfesta. Salihamidžić je podprl dolgoletnega prijatelja, a v naslednjem tednu se mora krivulja nujno obrniti navzgor. Foto: Reuters
Jerome Boateng si je poleti želel oditi v Pariz. Prestopa ni bilo in nemški reprezentant je v letošnji sezoni v zelo slabi formi. Foto: Reuters
Manuel Neuer je bil skoraj celotno lansko sezono poškodovan, na začetku letošnje pa je naredil nekaj napak. Foto: EPA

Najprej je bil pred sedmo silo trener Niko Kovač, ki je odlično začel sezono, na zadnjih štirih tekmah pa ni zmagal in kritike so se vsule na Hrvata. Pred dvema tednoma so Bavarci na Allianz Areni izgubili proti Borussii iz Mönchengladbacha z 0:3. To je bila najslabša predstava Bayerna v zadnjih šestih letih. Šesto mesto po 7. krogih Bundeslige je seveda pod pričakovanji in v soboto v Wolfsburgu bodo zvezdniki pod pritiskom. Zaostanek za vodilno dortmundsko Borussio znaša štiri točke, črno-rumeni pa na krilih sijajnega napadalca Paca Alcacerja blestijo.

Kovač: Vsi najboljši evropski klubi rotirajo igralce
"Jasno je, da izidi niso pravi. Mislim, da se ni veliko spremenilo v primerjavi z začetkom sezone. Pristop je bil pravi, a nikakor nismo zadeli. Tekmeci so iz vsake priložnosti dosegli zadetek. Na naslednjih tekmah potrebujemo nekaj sreče, da najdemo pot iz krize," je poudaril 46-letni Kovač, ki ga po gostovanju v Wolfsburgu čakata še tekmi v Atenah in Mainzu.

"Najbolj me moti, ker novinarji vedno pišejo, da preveč rotiram igralce. Vsi najboljši evropski klubi to počnejo. Ko igraš sedem težkih tekem zapored v Bundesligi in Ligi prvakov, ne moreš vedno igrati z isto enajsterico. Tekme si sledijo na tri dni in nihče ne more igrati vseskozi na najvišji ravni. To preprosto ni mogoče! Če mi želi kdo pojasniti, da je to mogoče vso sezono, pač ne razume poklica profesionalnega nogometaša," je bil odločen nekdanji hrvaški selektor.

Rummenigge branil Neuerja, Boatenga in Hummelsa
Vodstvo Bayerna je v četrtek sklicalo izredno novinarsko konferenco, kar sicer ni praksa. Nekateri so pričakovali slovo kritiziranega trenerja Kovača. Hoeness, Rummenigge in Salihamidžić so opoldne prišli v medijski salon na Säbener Strasse. Zadnjič so imeli tak skupen nastop pred letom dni ob predstavitvi trenerja Juppa Heynckesa.

"Po tekmi proti Nizozemski smo se odločili zaščititi naše igralce, ki so preveč kritizirani. Manuel Neuer si zasluži več spoštovanja. Nisem mogel verjeti, kaj vse sem prebral o njem. Štirikrat je bil izbran za najboljšega vratarja sveta. Igral sem z izjemnim Seppom Maierjem, Oliver Kahn je bil ikona našega kluba, Neuer pa ima še več dimenzij. Seveda ni branil dobro proti Augsburgu in proti Nizozemski, a vseeno si ni zaslužil prebirati takšne stvari o sebi. Pozabili ste, da eno leto ni branil," je povedal Rummenigge.

"Berem, da sta Hummels in Boateng prestara. Ste resni? Morda bi morali kdaj pogledati čez mejo in si ogledati, kako v drugih državah ščitijo starejše igralce. O Ronaldu, ki je pri 33 letih odšel v Juventus, pišejo samo lepe stvari, pri nas pa podijo Riberyja in Robbna, ki sta tukaj že deset let in sta osvojila vse lovorike."

"Pred tremi tedni ste mislili, da bomo sezono končali neporaženi, zdaj pa pišete o krizi. Tožili bomo vse tiste, ki o nas pišejo laži. Dogajajo se sramotne stvari. Izmišljajo si poškodbe naših igralcev in izmišljajo si prestopne zgodbe, v katerih ni čisto nič resnice," je še dodal Rummenigge.

V tem tednu je vodstvo Bayerna že zahtevalo popravke v časopisu Bild. Rummenigge je napovedal tožbe v primeru nadaljnjih laži.

Hoeness: Zaradi Bernata smo skoraj izpadli iz Lige prvakov
Hoeness je bil najbolj razburjen, ko je novinar televizijske postaje Sky Uli Köhler večkrat zatrdil, da so Bavarci prodali preveč igralcev. Posebej prestop Juana Bernata v PSG-ju naj ne bi bil smiseln, saj zdaj primanjkuje branilcev.

"Želim povedati nekaj, kar sploh nima povezave z Bayernom. Sramotni so vsi ti napadi na selektorja Joachima Löwa. Sramotno je žvižganje Niku Kovaču na košarkarski tekmi. Potem pa pišete, kako ne moremo več brez Juana Bernata, kaj smo izgubili s tem, ko smo ga prodali. Bomo na koncu videli, kdo ima prav. V četrtfinalu Lige prvakov v Sevilli je bil obupen. Zaradi njega smo skoraj izpadli iz Lige prvakov," je povedal Hoeness.

Salihamidžić: Kovača ne bomo odpustili
"Za nami je nekaj dobrih tekem in črn niz, a ne bomo odpustili Kovača. Zelo dobro se razumeva. Nekateri me kljub temu napadajo, da ga ne podpiram. Smešno. Kar spomnite se, koliko ste nas hvalili. Zavedamo se napak, zagotovo pa o njih ne bomo govorili v javnosti. Vedno bom branil svojega trenerja in igralce," je povedal Salihamidžić.

Bayern znova FC Hollywood
V Münchnu je bil zadnjih šest let mir, izidi so bili odlični, prvenstvo pa odločeno že po jesenskem delu. Novinarji rumenih medijev so komaj čakali na krizo, saj dolgočasna Bundesliga ne zanima nikogar. Bayern je znova FC Hollywood. Leta 1998 je Giovanni Trapattoni poskrbel za nepozabno novinarsko konferenco, skoraj vsak teden se je nekaj zgodilo, na koncu pa je bil prvak novinec v ligi Kaiserslautern.

Naslednja tri gostovanja v Wolfsburgu, Atenah in Mainzu bodo dala številne odgovore. Kovač si novih neuspehov ne sme več privoščiti.

8. krog, danes ob 20.30:
EINTRACHT - FORTUNA DÜSSELDORF

Sobota ob 15.30:
BAYER LEVERKUSEN - HANNOVER
STUTTGART - BORUSSIA (D)
AUGSBURG - RB LEIPZIG
WOLFSBURG - BAYERN
NÜRNBERG - HOFFENHEIM
Ob 18.30:
SCHALKE - WERDER

Nedelja ob 15.30:
HERTHA - FREIBURG
Ob 18.00:
BORUSSIA (M) - MAINZ

Lestvica:
BORUSSIA (D)      7 5 2 0  23:8   17 
LEIPZIG           7 4 2 1  16:9   14 
BORUSSIA (M)      7 4 2 1  15:9   14 
WERDER            7 4 2 1  13:8   14 
HERTHA            7 4 2 1  12:7   14 
BAYERN            7 4 1 2  12:8   13 
EINTRACHT         7 3 1 3  12:11  10 
MAINZ             7 2 3 2   4:4    9 
WOLFSBURG         7 2 3 2  10:11   9 
AUGSBURG          7 2 2 3  14:13   8 
FREIBURG          7 2 2 3   9:13   8 
NUERNBERG         7 2 2 3   7:16   8 
HOFFENHEIM        7 2 1 4  11:12   7 
BAYER LEVERKUSEN  7 2 1 4   7:13   7 
SCHALKE           7 2 0 5   5:9    6 
HANNOVER          7 1 2 4   8:14   5 
FORTUNA D.        7 1 2 4   5:11   5 
STUTTGART         7 1 2 4   6:13   5