Manuel Neuer je na tekmi, kjer ni imel tako rekoč nič dela, storil veliko napako. Foto: EPA
Manuel Neuer je na tekmi, kjer ni imel tako rekoč nič dela, storil veliko napako. Foto: EPA
Joachim Löw
Joachim Löw je bil zelo razočaran nad vedenjem navijačev v Nürnbergu. Foto: EPA

Nemci so celoten prvi polčas prevladovali, Kazahstan je bil videti kot kakšna rekreativna ekipa. Vseh deset nogometašev je bilo v svojem kazenskem prostoru, prejeli so le tri zadetke, lahko pa bi jih tudi deset. Razlika je bila zares neverjetna, Neuer je stal na sredini igrišča in podajal svojim soigralcem.

Vse se je spremenilo v prvi akciji drugega polčasa, Neuer si je zelo slabo zaustavil žogo, Bauržan Džolčev jo je odvzel, pritekel je nogometaš Greuther Fürtha Heinrich Schmidtgal in zatresel mrežo. S tribun stadiona v Nürnbergu so se usuli žvižgi. Vratar Bayerna jih je nato slišal ob vsakem dotiku žoge. Igralci Bayerna so v bližnjem Nürnbergu po tradiciji zelo nepriljubljeni, zato so si navijači večkrat dali duška. S številnimi žaljivkami so zbadali Neuerja. Ko je poslal žogo izpred svojih vrat, je dobil stoječe ovacije.

Nemci v drugem polčasu niso blesteli, Marco Reus je s svojim drugim golom v zadnji minuti postavil končni izid 4:1. Po tekmi ni nihče govoril o tem, da so Nemci z eno nogo že na svetovnem prvenstvu v Braziliji, v skupini C imajo že 16 točk.

Selektor Joachim Löw je bil ogorčen, z rokama je dal jasno vedeti, da naj se navijači umirijo. "Popolnoma jasno je, da je Manuel naredil napako. Zaradi tega res ni treba na domačem igrišču tako glasno žvižgati in nenehno zbadati z besedami," je bil po tekmi jezen Löw.

Taka napaka bi bila lahko proti stari dami usodna
"O tem ne želim govoriti. Seveda sem vse slišal, a ničesar ne morem spremeniti. Zdaj ne bom potisnil glave v pesek. Nikoli nisem preveč mislil na slabe stvari, misli je treba usmeriti k naslednjim tekmam," je pojasnil Neuer.

Bayern lahko že v soboto postane nemški prvak, na Allianz Areni bo gostil Hamburg. Neuer si takih napak ne bo smel privoščiti v Ligi prvakov, v München v torek prihaja italijanski prvak Juventus.