Sandro Rossel in Neymar sta sklenila dogovor o sodelovanju v prihodnjih petih sezonah. Foto: EPA
Sandro Rossel in Neymar sta sklenila dogovor o sodelovanju v prihodnjih petih sezonah. Foto: EPA
Neymar
Številni navijači so prišli pozdraviti Neymarja na Camp Nou. Foto: EPA
Neymar
Neymar je žongliral pred številnimi fotografi in navijači. Foto: EPA

Neymar je v nedeljo zvečer na Maracani igral za brazilsko reprezentanco, ki je remizirala z Anglijo (2:2), potem pa je odletel v Barcelono, kjer je podpisal pogodbo v prisotnosti predsednika Barcelone Sandra Rossela in se predstavil navijačem na stadionu Camp Nou. Zbralo se jih je kar 65.000.
Podpredsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je izjavil, da je Brazilec klub stal 57 milijonov evrov. Sprva so načrtovali, da bodo zanj plačali 40 milijonov evrov (deset so jih že prej), a v tem primeru bi iz Santosa prišel šele leta 2014. Ker so ga hoteli prej, so morali v blagajno še po dodatnih 17 milijonov.
"Pomagati želim ekipi. Pomagati želim Lionelu Messiju, da bi bil še naprej najboljši nogometaš na svetu. Barca je več kot klub. Srečen sem, ker sem prišel sem. Uresničile so se mi sanje. Hvala vsem," je dejal Neymar.

Andres Iniesta je bil navdušen nad prihodom Brazilca: "Zelo je talentiran in pomaga nam lahko že v prihodnji sezoni. Zelo je nevaren za nasprotno obrambo in zabaven za gledalce. V Barceloni lahko zelo napreduje, izbral je pravi klub. Izjemni igralci se vedno dopolnjujejo med seboj. Messi lahko še izboljša Neymarja in obratno." Neymar je na 230 tekmah za Santos dosegel 138 zadetkov. Nihče po legendarnem Peleju ni tako blestel v dresu Santosa.

Falcaa bo zamenjal Baptistao
Atletico Madrid je Kolumbijca Rademela Falcaa prodal v Monaco, hitro pa je našel tudi zamenjavo zanj. V velike Falcaove čevlje bo stopil 20-letni Brazilec Leo Baptistao, ki je lani za Rayo Vallecano v španskem prvenstvu dosegel sedem golov. Atletico naj bi Rayu odštel 7,5 milijona evrov odškodnine.

Vodstvo španskega pokalnega zmagovalca je prepričano, da bo dokazalo, da ima še vedno nos za nakup napadalcev. Baptistao je sicer druga letošnja okrepitev madridskega kluba, pred njim je v špansko prestolnico prišel tudi mladi urugvajski branilec Jose Maria Gimenez.

Mladi Carvajal iz Bayerja nazaj k Realu
Španski nogometni reprezentant do 21 let Daniel Carvajal se po sezoni pri Bayerju iz Leverkusna vrača k madridskemu Realu. Carvajala so Nemci lani kupili za pet milijonov evrov, a je bila v pogodbi klavzula, po kateri so Madridčani lahko letos Carvajala odkupili nazaj za 6,5 milijona evrov, kar so po dobrih igrah Španca tudi storili.

"Zelo nas žalosti, da Daniel ne more ostati z nami. Toda od začetka je bilo jasno, da bo Real enkrat že opazil njegovo kakovost. V pretekli sezoni je bil res odličen, tako da nas Realova poteza ne preseneča," je dejal športni direktor Bayerja Rudi Völler.