Neymar je že pri 22 letih stopil ob bok legendarnim rojakom. Foto: Reuters
Neymar je že pri 22 letih stopil ob bok legendarnim rojakom. Foto: Reuters

22-letni napadalec Barcelone, ki je letos v odlični formi, je 58. oblekel brazilski dres, v njem pa je zabil že 40 golov in ima enega več kot nekdanji izvrstni napadalec Bebeto. Od Neymarja, ki je v izbrani vrsti dal tudi 23 podaj, so uspešnejši sami legendarni nogometaši – Zico, ki je za 48 golov potreboval 71 nastopov, Romario, ki je odigral 70 tekem in zabil 55-krat, Ronaldo, ki je na 98 tekmah dal 62 golov, in veliki Pele, ki je 77-krat zatresel mrežo, za izbrano vrsto pa nastopil 92-krat.

Brazilci so v Aziji najprej na prijateljski tekmi ugnali velike tekmece Argentince (2:0), zdaj pa še Japonce. Tekma je bila v Singapurju, Neymar pa je Brazilijo v vodstvo popeljal v 18. minuti. Še pred tem je s prostega strela zadel okvir vrat, nato pa je po lepi globinski podaji Diega Tardellija, ki je bil z dvema goloma junak proti Argentini, švignil mimo Eidžia Kavašime.

Tri minute po začetku drugega polčasa se je z lepo podajo izkazal Philippe Coutinho, v protinapadu pa je Neymar sam stekel proti japonskim vratom. V 77. minuti je najprej brazilski kapetan podal Kakaju, ki je z glavo zadel prečko, nato je streljal Coutinho, odbito žogo pa je Neymar pospravil v mrežo. Kaka je štiri minute pozneje pa lepi akciji z Robinhom našel Neymarja, ki je z glavo zabil 40. reprezentančni zadetek.