Nogometašice Lyona so v zadnjih petih letih že trikrat postale najboljše v Evropi. Foto: Reuters
Nogometašice Lyona so v zadnjih petih letih že trikrat postale najboljše v Evropi. Foto: Reuters

Francozinje so se oddolžile Nemkam za poraz pred tremi leti, ko je bil Wolfsburg boljši z 1:0. Lyon je povedel v 11. minuti, ko je Pauline Bremer ušla po desni strani in podala pred vrata, kjer je Ada Hegerberg le še podstavila desnico. V nadaljevanju prvega dela so bile Francozinje boljše, višje vodstvo pa je preprečila vratarka Almuth Schult.

Ob koncu rednega dela je Wolfsburg pritisnil. Dve minuti pred koncem je rezervistka Tessa Wullaert z leve strani poslala predložek pred vrata, vratarka Sarah Bouhaddi je zaplavala v prazno, sijajna napadalka Alexandra Popp pa je z ramenom potisnila žogo v mrežo.

V podaljšku sta mreži mirovali in na vrsti so bili streli z bele točke. V prvi seriji Hegerbergova ni bila natančna, prve tri strelke Wolfsburga pa so zadele. V četrti in peti seriji je vratarka Lyona Bouhaddijeva obranila slaba strele Nille Fischer in Elise Bussaglie.

Lyon je po letih 2011 in 2012 tretjič postal najboljša ženska ekipa v Evropi

Liga prvakinj, finale, Reggio Emilia:
Wolfsburg - LYON * 4:5 (1:1, 1:1, 0:1)
15.000; Popp 88.; Hegerberg 12.
* - po streljanju 11-m

Wolfsburg: Schult, Dickenmann, Fischer, Peter, Kerschowski, Bussaglia, Goessing, Bernauer (73./Wullaert), Blässe (113./Bunte), Popp, Jakabfi (58./Bachmann).

Lyon: Bouhaddi, Bremer (85./Thomis), Mbock Bathy Nka, Renard, Majri, Abily, Henry, Kumagai, Le Sommer (79./Schelin), Necib, Hegerberg.

Sodnica: Katalin Kulcsar (Madžarska)