Manja Rogan je dosegla odločilni zadetek za drugi naslov Olimpije. Foto: Rok Zore
Manja Rogan je dosegla odločilni zadetek za drugi naslov Olimpije. Foto: Rok Zore
Nina Predanič je imela najlepšo priložnost za Radomlje. Študentka univerze Saint Rose blesti v ZDA. Lani je postala novinka leta, v letošnji sezoni je bil izbrana v idealno enajsterico. Foto: Rok Zore
Roganova zadela za drugi zaporedni naslov Olimpije

Tudi razplet ženskega državnega prvenstva je odločil zadnji krog. Olimpija, ki je prejšnji teden za Bežigradom iz boja za naslov izločila Beltince (3:1), je potrebovala točko. Radomlje so za prvi naslov v zgodovini kluba potrebovale zmago.

Izbranke Anje Milenković, ki je odlično opravila vlogo trenerke-igralke, so v prvem polčasu s taktično igro ustavile gostiteljice, ki si niso pripravile izrazite priložnosti. V 76. minuti si je Manja Rogan naravnala žogo na levico, nato pa sprožila z roba kazenskega prostora. Sijajno je poslala žogo ob vratnici v mrežo, vratarka Nika Šapek je bila prekratka.

V zadnjih minutah so Radomljanke vse moči usmerile v napad. Najlepšo priložnost za izenačenje je imela Nina Predanič. Njen strel z leve strani je odbila vratarka Jadranka Zilić.

Popravni izpit Radomljank v sredo na Kodeljevem
Po koncu tekme pred 350 gledalci v Športnem parku v Radomljah so se veselili navijači Olimpije, ki so zares doživeli nepozaben dan. Gostiteljice so točile solze, a novo priložnost bodo imele v sredo ob 17.30, ko bo na sporedu finale pokala na Kodeljevem. Radomljanke se bodo srečale z Beltinčankami.

21., zadnji krog:
MOJE-LECE.SI RADOMLJE - OLIMPIJA 0:1 (0:0)
350; Rogan 76.

Moje-lece.si Radomlje: Šapek, Jerina, Agrež, L. Golob, Križaj, Gadnik, Kralj, Ulbin, Milović, Predanič, Kuštrin (71./Vindišar).

Olimpija: Zilić, Milenković (91./Marolt), Kos, Grad, Škvorc, Benak, Mori, Žganec, Rogan, Tibaut, Ivanuša (86./N. Golob).

Sodnik: David Šmajc




TELEMACH GMT BELTINCI - KRIM 12:0 (8:0)

MARIBOR - ANKARAN 2:3 (1:1)

CERKLJE - AJDOVŠČINA 14:0 (9:0)

Liga za prvaka: Olimpija 48, Telemach GMT Beltinci 43, Moje-lece.si Radomlje 43, Krim Rolljet 24.

Drugi del lestvice: Maribor 27, Ankaran 24, Cerklje 12, Fužinar 6, Ajdovščina 0.

Roganova zadela za drugi zaporedni naslov Olimpije