Pred varovankami Damirja Roba sta dve težki tekmi. Foto: Aleš Fevžer
Pred varovankami Damirja Roba sta dve težki tekmi. Foto: Aleš Fevžer

venska ženska nogometna reprezentanca bo v naslednjih desetih dneh odigrala dve kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo. V soboto gostuje pri Rusiji, 10. aprila pa še v Nemčiji.

Varovanke Damirja Roba so se zbrale na Bledu, kjer bodo opravile tri treninge, nato pa v četrtek odpotovale v Rusijo. Tekma z Rusinjami bo v soboto ob 14.00 v Himkiju.

Namesto Šiljakove Gombočeva
"Brez dvoma nas čakata težki preizkušnji. Višja sila narekuje tudi kakšno spremembo. Namesto poškodovane Vanje Šiljak, dvakratne strelke ob zadnji zmagi proti BiH-u, bo vskočila Zala Gomboc. Želimo potrditi dvig forme naših igralk, z rezultatom pa se ne obremenjujemo, saj se zavedamo kakovosti nasprotnic, še posebej Nemčije, ki je v ženskem nogometu prvo ime zadnjega desetletja,"
je dejal selektor Damir Rob.

Na priprave so prišle Lucija Mori (Carinthians Soccer Women), Eva Vamberger (Jevnica), Anisa Rola (Maribor), Barbara Kralj (Radomlje), Larissa Šoronda (Rudar Škale), Manja Rogan (Teleing Pomurje), Andreja Nikl (Teleing Pomurje), Tjaša Tibaut (Teleing Pomurje), Mateja Zver (Teleing Pomurje), Lucija Grad (Carinthians Soccer Women), Kaja Eržen (Carinthians Soccer Women), Urška Žganec (Sturm Gradec), Anja Milenkovič (Sturm Gradec), Martina Potrč (LUV Gradec), Manja Benak (FTC Ferencvaros), Kaja Jerina (Merilappi United), Kristina Erman (Eurospin Torres) in Zala Gomboc (Rudar Škale).

Slovenke do zdaj premagale Slovakinje
V skupini 1 trenutno vodi Nemčija, ki je po petih tekmah pri maksimalnih 15 točkah, druga je Irska, ki je na treh tekmah zbrala sedem točk, tretja je Rusija s tremi točkami z dveh tekem, sledita Slovaška in Slovenija, prav tako s po tremi točkami, a s petih oziroma treh tekem, zadnja pa je Hrvaška, ki je na štirih tekmah osvojila točko. Slovenke so do zdaj premagale Slovaško s 3:1, izgubile pa z Nemčijo (0:13) in Irsko (0:3).

Na SP, ki bo leta 2015 v Kanadi, se bodo uvrstile zmagovalke sedmih skupin, štiri najboljše drugouvrščene reprezentance pa bodo igrale v dodatnih kvalifikacijah za preostalo mesto na zaključnem turnirju.