Gianluigi Buffon bo zelo verjetno do konca kariere ostal zvest Juventusu. Foto: EPA
Gianluigi Buffon bo zelo verjetno do konca kariere ostal zvest Juventusu. Foto: EPA
Antonio Conte
Antonio Conte je vodil zadnji trening Juventusa, 9. decembra bo strateg odslužil kazen in znova sedel na klop "stare dame". Foto: EPA
Oscar
Oscar je dosegel dva zadetka proti Juventusu na Stamford Bridgeu. Foto: Reuters
Mauricio Pelegrino
Nogometaši Valencie se pripravljajo na zelo pomembno tekmo z Bayernom. Trener Mauricio Pelegrino si zelo želi treh točk, saj je proti Bayernu doživel najbolj grenak poraz kariere. 23. maja 2001 je na San Siru zapravil odločilno enajstmetrovko v finalu Lige prvakov, njegov strel je obranil sijajni vratar Oliver Kahn. Foto: EPA
Michael Carrick
Michael Carrick je eden redkih znanih igralcev Manchester Uniteda, ki je odpotoval v Carigrad. Foto: EPA
Scott Brown
Kapetan Scott Brown se zaveda, da ima Celtic lepo priložnost za preboj v osmino finala. Foto: EPA

Italijanski prvak in evropski prvak si prav gotovo nista mislila, da bosta trepetala za uvrstitev v izločilni del Lige prvakov. Na prvi tekmi v Londonu sta se tekmeca razšla z neodločenim rezultatom (2:2), na Juventus Areni pa si razumljivo oba kluba želita zmage.
Marchisio: Tekma proti Londončanom bo za nas ključna
Juventusov vezist Claudio Marchisio se na tekmo ne odpravlja optimističen: "Smo v najtežji skupini letošnje Lige prvakov in v torek bomo igrali proti aktualnim evropskim prvakom. V svojo ekipo so Angleži vložili veliko denarja in poskrbeli, da delujejo kot trdna celota. Mislim, da so ravno zaradi tega osvojili lansko Ligo prvakov. Zelo jih spoštujemo, a vseeno upamo na najboljše."

Buffon pri Juventusu vsaj še tri leta
Kdor je morebiti računal, da bi v svoje vrste junija 2013, ko se mu izteče pogodba, v svoje vrste privabil italijanskega reprezentančnega vratarja Gianluigija Buffona, se najbrž lahko obriše pod nosom. 34-letni vratar Juventusa je danes italijanskim novinarjem dejal, da bo v kratkem s "staro damo" podaljšal pogodbo.

"To bo zgolj formalnost. Zagotovo bom pri Juventusu ostal še tri leta, tu ni nobenih dilem. Naša glavna prioriteta ta trenutek je, da izpolnimo vse zadane cilje, pogodbo pa bomo obnovili po tem,"
napoveduje podaljšanje sodelovanja Buffon.
Očitno je, da se tudi modri zavedajo, da je zmaga v Torinu zanje skoraj nujna. Chelseajev branilec David Luiz je v napovedih zelo previden: "Igrali bomo proti veliki ekipi, ki je v razvrstitvi skupine le točko za nami. Mislim, da bo to ključna tekma kvalifikacijskega dela."
Bayern brez Robbna in Gustava v Valencii
V izjemno pomembni tekmi v skupini F bo Valencia gostila Bayern. Obe ekipi imata po devet točk, Bate iz Borisova pa zaostaja tri točke, v torek ob 18.00 pa bo gostil odpisani Lille. Bavarci ne smejo izgubiti na Mestalli, če želijo obdržati možnosti za prvo mesto in imeti mirnejšo tekmo zadnjega kroga na Allianz Areni proti Belorusom.

Trener Jupp Heynckes je v soboto v Nürnbergu (1:1) odpočil številne nosilce igre. V torek bo v začetni postavi znova Franck Ribery, na klopi pa bo prvič letos napadalec Mario Gomez. Arjen Robben še ni okreval po poškodbi, na manjšo operacijo je moral Luiz Gustavo, ki bo manjkal prihodnji mesec.

Najbolj se je potovanja v Valencio razveselil Javi Martinez, ki bo začel tekmo na Mestalli. Španec ne mara hladnega vremena v Münchnu, v Valencii pa je bilo danes 20 stopinj Celzija.

"Valencia ima zelo močno ekipo, na Mestalli je zelo težko zmagati. Barcelona in Real sta razred zase v španiji, Valencia pa je takoj za njima. Villa, Silva, Mata, Albiol, Marchena in Jordi Alba so zapustili klub, a vedno se najde kakšen izjemen nogometaš. Zdaj je najbolj nevaren Roberto Soldado. Iz vseh položajev lahko doseže zadetek. On je duša ekipe. Če ga bomo uspeli zaustaviti, se nam obeta ugoden izid," je pojasnil Javi Martinez.

Rdeči vragi v Turčiji ne bodo tako "vražji"
Po drugi strani se trener Manchester Uniteda Alex Ferguson očitno prav nič ne boji turških nogometašev. Z neverjetnimi osmimi točkami naskoka pred drugouvrščenimi in zgodnjim prebojem v izločilni del tekmovanja Lige prvakov se v Carigrad odpravlja z rezervisti.
Na tekmi proti Galatasarayu ne bodo igrali Wayne Rooney, Robin van Persie, Rio Ferdinand, Ryan Giggs, Paul Scholes, Patrice Evra, David de Gea. Zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice bo odsoten Nani, zaradi poškodbe kolena Šindži Kagava. Evropi se bodo tako prvič predstavili "vragci" Nick Powell, Larnell Cole, Davide Petrucci, Joshua King, Marnick Vermijl in Ryan Tunnicliffe in še nekateri mlajši igralci. Eden izmed redkih izkušenejših članov ekipe, ki potuje v mesto med Evropo in Azijo - obrambni vezist Michael Carrick je z mislimi že v prihodnosti: "Zelo me zanima, s kom se bomo srečali februarja, marca ... Kakor koli - pripravljeni smo na vse tekmece in na zmage."
Turki v upanju na "revanšo"
Galatasaray, ki je trdno odločen, da si bo v skupini priboril drugo mesto in s tem nadaljevanje igranja v Ligi prvakov, bo priložnost iskal prav v dejstvu, da Angleži ne bodo zaigrali z najboljšimi. Na Old Traffordu so proti Unitedu izgubili z minimalno razliko (0:1), tokrat pa upajo vsaj na remi.
Mjallby: V gosteh igramo odlično
Na stadionu da Luz pa se bosta pomerila tretje in drugouvrščeni v skupini G - Benfica in Celtic. V Glasgowu sta se moštvi zadovoljili z delitvijo točk (0:0), tokrat pa bodo tako Portugalci kot Škoti šli na zmago, saj jim le ta omogoča dobro izhodišče.
Nogometaši Celtica se v Lizbono odpravljajo polni optimizma, zmaga nad Katalonci z 2:1 jim je dala krila in predvsem samozavest. Pomočnik trenerja Neila Lennona - nekdanji švedski nogometaš Johan Mjallby je prepričan, da so Škoti v odličnem položaju pred zaključnima tekmama: "Kapetan Scott Brown, Joe Ledley, Kris Commons in Gary Hooper so imeli težave s poškodbami, ki so jih pozdravili, tako da bodo skoraj gotovo odpotovali v Lizbono. Mislim, da smo v veliko boljšem položaju kot naši tekmeci. Dokazali smo, da odlično igramo tudi v gosteh, zato sem prepričan, da bomo iztržili vsaj točko."

5. krog, torek ob 20.45, skupina E:
JUVENTUS - CHELSEA

Verjetni postavi:
Juventus:
Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Isla, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah, Quagliarella, Matri.

Chelsea: Čech, Cole, Cahill, David Luiz, Ivanović, Oscar, Mikel, Hazard, Mata, Ramires, Torres.

Sodnik: Cuneyt Cakir (Turčija)


NORDSJELLAND - ŠAHTAR DONECK

Lestvica:                          
ŠAHTAR DONECK     4  2 1 1  6:4  7 
CHELSEA           4  2 1 1  9:5  7 
JUVENTUS          4  1 3 0  8:4  6 
NORDSJELLAND      4  0 1 3  1:11 1 



Skupina F:
VALENCIA - BAYERN

Verjetni postavi:
Valencia:
Diego Alves, Barragan, Rami, Victor Ruiz, Cissokho, Gago, Tino Costa, Feghouli, Jonas, Guardado, Soldado.

Bayern: Neuer, Lahm, van Buyten, Dante, Alaba, Javi Martinez, Schweinsteiger, Müller, Kroos, Ribery, Pizarro.

Sodnik: Howard Webb (Anglija)


BATE BORISOV - LILLE (ob 18.00)

Lestvica:                         
BAYERN            4  3 0 1 10:5  9
VALENCIA          4  3 0 1 10:4  9
BATE BORISOV      4  2 0 2  8:9  6
LILLE             4  0 0 4  2:12 0

Skupina G:
SPARTAK MOSKVA - BARCELONA (ob 18.00)

BENFICA - CELTIC

Lestvica:                          
BARCELONA         4  3 0 1  8:5  9 
CELTIC            4  2 1 1  6:5  7 
BENFICA           4  1 1 2  3:4  4 
SPARTAK MOSKVA    4  1 0 3  6:9  3 



Skupina H:
CLUJ - BRAGA

GALATASARAY - MANCHESTER UNITED

Lestvica:                          
MANCHESTER UTD. * 4  4 0 0  9:4 12 
GALATASARAY       4  1 1 2  4:5  4 
CLUJ              4  1 1 2  5:6  4 
BRAGA             4  1 0 3  5:8  3 
          * - v osmini finala