Muri je uspel velik podvig na stadionu Vasil Levski v Sofiji. Z nekaj sreče so preprečili drugi zadetek, nato pa je v protinapadu zadel Nusmir Fajić. Foto: Ervin Čurlič
Muri je uspel velik podvig na stadionu Vasil Levski v Sofiji. Z nekaj sreče so preprečili drugi zadetek, nato pa je v protinapadu zadel Nusmir Fajić. Foto: Ervin Čurlič
Olimpija v 2. predkrogu Evropske lige v 210 minutah ni znala zadeti mreže Tromsöja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Finančno shirana Mura je po Bakuju prekrižala načrte še enemu klubu, ki je bil favorit, gol za "zmagoviti remi" 1:1 pa je dosegel Nusmir Fajić. Na prvi tekmi v Lendavi ni bilo zadetkov. Naslednji Murin tekmec bo Arsenal iz Kijeva. Prva tekma bo 2. avgusta v Ukrajini.

Popov spretnejši od dveh branilcev
CSKA je bil v Sofiji boljši, toda izkazal se je 21-letni vratar Filip Draković, ki je klonil le v 18. minuti. Zadel je Apostol Popov z glavo, potem ko je po predložku z leve strani Murina obramba slabo pazila nanj. Sredi drugega polčasa se je Mura dvakrat s skrajnimi močmi ubranila, najprej je z golove črte počistil Denis Kramar, nato pa je po uigrani akciji (podal je Janev, streljal Andrianantenaina) Draković vrhunsko odbil žogo z nogo.

Sreš podal, Fajić hladnokrvno zadel
Nusmir Fajić, ki je na prvi tekmi zapravil dve lepi priložnosti, je izenačil v 78. minuti, potem ko je izkoristil globinsko podajo Leona Sreša in natančno meril v kazenskem prostoru. V 83. minuti bi lahko Mura potrdila napredovanje, vendar je Maruško meril malce mimo desne vratnice. Zlasti v triminutnem sodnikovem podaljšku je bilo vroče in občasno tudi panično pred vrati Drakovića, toda Mura se je lahko veselila velikega uspeha, ki bo pomagal klubski blagajni.

Olimpija izpadla, usoden gol v podaljšku
Olimpija v hladnem vremenu in na umetni travi tako kot prejšnji teden v Stožicah ni znala zadeti in se poslavlja od Evrope. V trdi predstavi so zeleno-beli prvič zapretili v 20. in 22. minuti, ko sta poskusila Damijan Trifkovič in Andraž Šporar, kar sta bila edina strela v okvir vrat v prvem polčasu.

Ärst zapravil enajstmetrovko
Drugi del so odločneje začeli gostitelji, Džafić pa je bil na preizkušnji zlasti v 62. minuti, ko je meril Thomas Drage. V podaljšku je Ole Martin Ärst žogo poslal le malenkost mimo gola, dvoboj pa je odločil kapetan Miika Koppinen v 109. minuti, ko je po kotu zadel z glavo. Tik pred koncem tekme je imel Ärst priložnost za 2:0, toda zgrešil je enajstmetrovko, ki jo je zakrivil Dalibor Radujko in moral zaradi rdečega kartona z igrišča.

Evropska liga, 2. predkrog, povratni tekmi
TROMSÖ (NOR) - Olimpija 1:0 (0:0) po podaljšku
2.000; Koppinen 109.
RK : Radujko 121.
(prva tekma: 0:0)

Tromsö: Sahlman, Koppinen , Norbye ( 47./Kristiansen), Björck, Drage ( 100./Lysvoll), Jenssen, Andersen, Bendiksen ( 74./Ärst), Johansen, Ondrašek, Yndestad.

Olimpija: Džafić, Zarifović, Sretenović , Jović, Škerjanc ( 78./Omladić), Lovrečič, Trifković, Radujko , Fink, Vicente ( 105./Nikezić), Šporar.

Sodnik: Robert Malek (POL)


CSKA Sofija - MURA 1:1 (1:0)
5.000; Popov 18.; Fajić 76.
(prva tekma 0:0)

CSKA Sofija: Černy, Nilson, Kračunov, Popov, Karačanakov ( 78./Grančov), H. Janev, Jančev, K. Janev ( 89./Jovčev), Priso, Andianantenaina, Saša

Mura: Draković, Janža, Cipot, Kramar , Majer, Sreš ( 90./Gruškovnjak), Jelić , Maruško, Bohar, Eterović ( 75./Kouter), Fajić .

Sodnik: Hannes Kaasik (EST)