Navijači na stadionu Millerntor vedno poskrbijo za sijajno vzdušje. Foto: EPA
Navijači na stadionu Millerntor vedno poskrbijo za sijajno vzdušje. Foto: EPA

Športno razsodišče nemške nogometne zveze je kultnemu klubu iz Hamburga na naslednji domači tekmi prepovedalo uporabo dela stojišč. Incident, za katerega so bili v klubu kaznovani, se je zgodil 19. decembra lani. Takrat je navijač na igrišče vrgel zvitek papirja, kakršne uporabljajo v blagajnah, in v glavo zadel nogometaša Eintrachta iz Frankfurta Pirmina Schweglerja.

St. Pauli bo moral na tekmi 12. marca proti Karlsruheju pustiti prostih 5.800 mest na stojiščih. Na stadionu Millerntor je sicer prostora za 24.500 navijačev. V klubu so upali, da bodo dobili samo denarno kazen, na zaslišanju pa je bil tudi 20-letni navijač, ki je vse skupaj povzročil in v solzah zatrdil, da je želel le prispevati k vzdušju z metanjem papirnatih trakov ter da je bilo vse skupaj nesrečno naključje. Pred zaslišanjem se je še osebno opravičil nogometašu, v dobro pa so mu šteli tudi, ker se je - potem ko na stadionu niso mogli takoj odkriti, kdo je vrgel zavitek - po dnevu razmisleka sam oglasil v klubski pisarni in priznal, da je on zadel Schweglerja.

Leteči predmeti so stalnica na Millerntoru
V klubu imajo precej težav s preveč vročekrvnimi navijači, različni predmeti, ki zadenejo gostujoče nogometaše in sodnike, pa niso nobena redkost. Decembra 2010 je tako navijač s snežno kepo zadel nogometaša Kaiserslauterna Christiana Tifferta, aprila lani je na tekmi s Schalkejem nekdo v sodnika vrgel kozarec, poln piva, septembra lani pa se je drug sodnik na tekmi z Erzgebirge Auejem v zadnjem hipu sklonil in se umaknil letečemu kozarcu.

Izbranci Andreja Schuberta so še vedno v igri za vrnitev v Bundesligo. Po 23 krogih so na tretjem mestu v drugi ligi, le točko za Greuther Fürthom in Eintrachtom iz Frankfurta.