Med bolj znanimi grešniki v
Med bolj znanimi grešniki v "stavni aferi" je tudi zdajšnji trener Antonio Conte, ki si je nekajmesečno kazen prislužil za vodenje tekem na klopi Siene. Foto: EPA

Štiriintridesetletni nogometaš, sicer občasni belgijski reprezentant, je bil takrat vratar Barija, kazenski suspenz pa si je prislužil, ker je sodeloval pri prirejanju izidov tekem proti Trevisu maja 2008 in Salernitani leto pozneje. Bari je v sezoni 2008/09 napredoval v Serio A, v sezoni 2010/11 pa iz nje znova izpadel. Belgijec je po odhodu iz Barija branil še za Bologno, od leta 2012 pa je član Torina. Klub bo prihajajočo sezono začel s točko manj od tekmecev.

Italijanska zveza je ob tem kaznovala še 19 nogometašev in uradnih oseb, izrekla pa je kazni od šestih mesecev do štirih let prepovedi igranja. Najvišjo kazen, štiri leta suspenza, je zveza izrekla nekdanjemu nogometašu Salernitane Massimu Ganciju, zdaj članu Frosinoneja, ter nekdanjemu direktorju Salernitane Cosimu D'Angelu.

V Italiji so že kar nekaj tekem označili za prirejene, prejšnje leto so kaznovali tudi štiri igralce Barija za tekme v sezoni 2010/11. Za to sezono so preiskovalci na italijanski nogometni zvezi začeli preiskavo v zvezi s tekmami Lazia, Genoe in Lecceja. Na zadnjih tekmah sezone je Lazio premagal Genoo 4:2 doma in Lecce z enakim izidom v gosteh.