Krunoslav Jurčić ob Zlatku Zahoviču na predstavitveni novinarski konferenci. Foto: www.alesfevzer.com
Krunoslav Jurčić ob Zlatku Zahoviču na predstavitveni novinarski konferenci. Foto: www.alesfevzer.com
Krunoslav Jurčić
Jurčić po tekmi Lige prvakov proti Realu v sezoni 2011/12, ko je sedel na klopi zagrebškega Dinama. Foto: EPA
Jurčić: V Maribor sem prišel po naslov prvaka
Novi trener Maribora Jurčić že pred novinarji

45-letni nekdanji hrvaški reprezentant (med letoma 1997 in 2000 je za ognjene odigral 21 tekem in bil tretji na SP-ju leta 1998) je v svoji trenerski karieri med drugim trikrat sedel na klopi zagrebškega Dinama.
Prvič je trener postal marca 2009 in z Dinamom osvojil hrvaško prvenstvo in pokal. V sezoni 2009/10 je še drugič popeljal Zagrebčane do naslova državnega prvaka, nato pa zaradi nekaterih nesoglasij odšel iz kluba.
Na vroč stolček se je vrnil maja 2011 in se poleti veselil uvrstitve v Ligo prvakov. Dinamo se je pomeril tudi z Realom, v zadnjem krogu skupinskega dela pa doma z 1:7 klonil pred Lyonom. Po tem porazu se je Jurčić moral še drugič posloviti od Maksimira.
Od avgusta 2013 ni deloval nikjer
Novembra 2012 je še tretjič prišel v Dinamo, ko so tam odslovili nekdanjega trenerja Maribora Anteja Čačića. Maja 2013 je tretjič postal hrvaški prvak, a so mu nato avgusta po porazu na prvi tekmi playoffa Lige prvakov proti dunajski Austrii v Zagrebu (0:2) znova hitro pokazali vrata. Od tedaj kot trener ni več deloval.
Tudi kot igralec (obrambni vezist) je največ časa preživel pri Dinamu (1988-89 in 1996-99), pohvali pa se lahko tudi z izkušnjami iz Italije (Torino, Sampdoria), kjer pa v treh letih v Serie A (1999-2002) ni dobil veliko priložnosti.
In kaj je videl Jurčić, ki je tekmo proti Krki spremljal na VIP-tribuni v družbi Zlatka Zahoviča? Samo remi Maribora z 2:2 ...
Zahovič: Človek, ki bo 24 ur predan svojemu delu
Nato je sledila novinarska konferenca z novim trenerjem. "Zgodilo se je, kar se je moralo. Maribor stopa na novo športno pot z novim trenerjem. Posebej ga ni treba predstavljati. Gledali smo ga pri osvajanju lovorik, njegova kariera sovpada z našim klubom. Želim mu vso srečo pri delu, imel bo maksimalno podporo celotnega kluba. Upam in želim si, da gre Maribor z njim na klopi v novo smer, pozitivno smer," je Jurčića predstavil športni direktor Zahovič.

"Imeli smo le enega kandidata. Potrebujemo strokovnjaka, ki je marsikaj prestal v karieri. Je velik zanesenjak, človek, ki bo 24 ur pripaden svojemu delu. In naš novi trener ima prav to, kar si želimo, z vsemi ustreznimi značilnostmi."

"Moje ambicije so podobne klubskim"
Jurčić je ob prvem nastopu pred novinarji dejal: "Maribor spremljam že dolgo, ni mi neznanka. Ljudski vrt sem spoznal že kot igralec in v čast mi je ter zadovoljstvo, da sem dobil priložnost na trenerski klopi. Vem, kaj je Maribor naredil v teh naših okvirih, v katerih se lahko deluje v tem delu Evrope. Ko me je poklical športni direktor Zlatko Zahovič, sem bil zainteresiran za sodelovanje, saj me zanimajo klubi in ljudje z vizijo. Moje ambicije so podobne klubskim. Želim si čim prej opraviti te obveznosti in začeti delo. Ogledal sem si vse tekme Maribora v tem delu prvenstva. Poznam evropsko pot, pozitivne in negativne plati. Verjamem, da bomo skupaj opravili velik posel. Trenutno je ekipa v obdobju, ki se dogajajo, še posebej po nizu odličnih dosežkov v preteklih letih, zdaj pa je opazen tudi učinek pomanjkanja samozavesti po izpadu z evropskega prizorišča. Toda Maribor mora ostati na visoki ravni, moja obljuba je, da bom naredil takšno ozračje v ekipi, da se bo vsak trudil po najboljših močeh. Prišel sem, da bi bil prvak, drugo me ne zanima. Maribor mora nadaljevati po svoji poti osvajanja trofej."

Sodelavci Jurčića bodo še naprej Saša Gajser, Mitja Pirih in Marko Borko.

Jurčić: V Maribor sem prišel po naslov prvaka
Novi trener Maribora Jurčić že pred novinarji