Rene Krhin je dal prednost Interju. Foto: www.nzs.si
Rene Krhin je dal prednost Interju. Foto: www.nzs.si
Miloš Kostič
Selektorja Miloša Kostiča je doletelo kar nekaj odpovedi in poškodb. Foto: MMC RTV SLO

Člana milanskega Interja, kapetan izbrane vrste Rene Krhin in vratar Vid Belec, se bosta namesto na letalo za Ukrajino že v nedeljo vkrcala na letalo za Los Angeles. Jose Mourinho ju je namreč povabil na ameriško turnejo, kjer bosta s prvo ekipo italijanskih prvakov trenirala še dva člana "primavere", Nigerijec Joel Obi in Italijan Mattia Destro. Pred dnevi se je o četverici razpisala tudi slovita La Gazzetta dello Sport in Krhina označila za najbolj pripravljenega za preboj v prvo ekipo. Zanj so se za posojo zanimali vsaj trije klubi (Lecce, Livorno in Siena).

Inter je prižgal zeleno luč
Krhin je prejšnji mesec, ko je gostoval v naši spletni klepetalnici, dejal, da je odločitev, komu dati prednost, res težka. Vprašanje je, kakšni interesi so bili v ozadju, zanimivo pa je, da je obema slovenskima nogometašema Inter prižgal zeleno luč za reprezentančno akcijo. Ker se zbora izbrane vrste nista udeležila, bo zadevo obravnaval tudi disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije.

Namesto Krhina in Belca je selektor Miloš Kostič v reprezentanco vpoklical Matica Finka iz Interblocka ter vratarja Dravograda Matica Kotnika.

Božič ima meningitis
Vezist Interblocka Blaž Božič bo evropsko prvenstvo izpustil zaradi vnetja možganske opne (meningitis). En teden bo moral ostati v postelji na infekcijskem oddelku ljubljanskega kliničnega centra, potem pa ga čakata še najmanj dva meseca mirovanja.

Prvenstvo se začne 21. julija
Reprezentanca bo v Mariboru ostala do 17. julija. V sredo bo v Kidričevem odigrala prijateljsko tekmo proti Aluminiju. Evropsko prvenstvo se bo začelo 21. julija, ko bo Slovenija v Donjecku odigrala otvoritveno tekmo proti Ukrajini. 24. julija se bo pomerila s Švico, tri dni pozneje pa še z Anglijo. V skupini B bodo igrale Francija, Srbija, Turčija in Španija.

Na tekmi proti Ukrajini zaradi kartonov ne bo smel nastopiti tudi najboljši strelec kvalifikacijskega turnirja v Prekmurju Rajko Rep, zaradi poškodbe pa je že dalj časa odpisan še en obetavni napadalec Robert Berič.