Olimpija je imela več priložnosti, vendar je bila neučinkovita. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je imela več priložnosti, vendar je bila neučinkovita. Foto: www.alesfevzer.com

valifikacij za Evropsko ligo bo dal povratni dvoboj v Stožicah naslednji četrtek.

Zadetek je v prvem polčasu po protinapadu dosegel Joonas Vahtera v 12. minuti. To je bil tudi edini strel finske ekipe v okvir vrat v prvih 45 minutah, medtem ko je Goran Brkić po dobre pol ure igre tudi stresel prečko.

Olimpija je imela na umetni travi več priložnosti, a novi trener Igor Bišćan v poletnem premoru še ni našel rešitve za neučinkovitost, tako da Olimpija ni unovčila napak Vaasine obrambe.

V drugem polčasu je Abass Issah nevarno streljal z razdalje, domači vratar je žogo odbil. Slabih deset minut pred koncem je Tomislav Tomić krenil proti finskemu golu, zadnji trenutek pa je žogo izbil eden od finskih branilcev.

Nerazpoloženega Leona Benka je v 67. minuti zamenjal Luka Gajić. Zadnjih deset minut je priložnost dobil še en napadalec, Blessing Eleke.

Gorica je z 0:2 zmagala v Armeniji proti Širaku, Domžale pa bodo v Celju igrale s Floro iz Estonije ob 20.30.

Povratne tekme bodo naslednji četrtek.

Evropska liga, 1. krog kvalifikacij, prve tekme:
VAASA (FIN)
- OLIMPIJA 1:0 (1:0)
Vahtera 12.

Vaasa: Meerits, Viitikko, Lahti, Lampi (90./Koskimaa), Lähde, Engström, Hakola, Vahtera (82. /Clennon), Levänen, Morrissey (70./Sohna), Voutilainen.

Olimpija: Vidmar, Ilić, Mitrović, Zarifović, Štiglec, Tomić, Miškić (78./Cretu), Brkić, Issah, Oduwa (80./Eleke), Benko (67./Gajič).


DOMŽALE - FLORA TALIN (EST) 2:0 (0:0)
Repas 77., Žužek 90.


ŠIRAK (ARM) - GORICA 0:2 (0:1)
700 gledalcev; Kapić 15., 69.