Aleš Mertelj se je izkazal z natančnim strelom v 34. minuti. Foto: Aleš Fevžer
Aleš Mertelj se je izkazal z natančnim strelom v 34. minuti. Foto: Aleš Fevžer
Mezga na začetku 2. polčasa povišal na 1:3
De Fauw unovčil napako Handanovića
Črnic z roba kazenskega prostora izenačil na 1:1
Evrogol Mertlja za vodstvo Mariborčanov

Vijoličasti so se veselili prve zmage v Evropski ligi v gosteh, v prejšnjih dveh sezonah so izgubili vseh šest tekem, letos pa so bili neuspešni v Wiganu. Na lestvici skupine D imajo tri točke. Čez dva tedna Belgijci prihajajo v Ljudski vrt, z novo zmago bi se Maribor lahko zavihtel na drugo mesto.
Nova velika napaka Handanovića
V 12. minuti je Thorgan Hazard izvedel prosti strel z 20 metrov, Jasmin Handanović je žogo ujel, a jo nespretno izpustil, kapetan Davy De Fauw pa jo je potisnil v mrežo. Nova velika napaka čuvaja mreže vijoličastih, ki je tudi Wiganu omogočila vodilni zadetek pred tremi tedni.

Lep zadetek Črnica, mojstrovina Mertlja
Mariborčani so se hitro pobrali. V 21. minuti je Steve Colpaert zelo slabo podal pred svojimi vrati, žoga se je odbila na rob kazenskega prostora, Matic Črnic pa jo je z desnico z natančnim strelom poslal v mrežo. Za Črnica je bil to prvi evropski nastop v začetni postavi in tudi prvi gol.

V 34. minuti je kot izvedel Martin Milec, Arghus je v skoku odbil žogo do roba kazenskega prostora, Aleš Mertelj pa je dosegel pravi evrogol - žogo je zadel idealno z volejem z roba kazenskega prostora z desnico, preletela je vratarja Sammyja Bossuta in končala v mali mrežici. V 39. minuti so imeli slovenski prvaki novo priložnost, po kotu Dejana Mezge je s strelom z glavo Jean-Philippe Mendy le za nekaj centimetrov zgrešil cilj.

Mezga povišal na 1:3
Mariborčani so tudi drugi polčas odprli izvrstno, saj so že v 49. minuti povedli s 3:1. Marcos Tavares je z leve strani poslal žogo nazaj proti robu kazenskega prostora, Mezga pa jo je od vratnice poslal za hrbet Bossuta.
Milec hitro prejel dva rumena kartona
V 57. minuti so Štajerci ostali na igrišču le z deseterico, saj si je Milec v treh minutah prislužil dva rumena kartona in predčasen odhod z igrišča. Kljub temu so imeli v 61. minuti novo lepo priložnost za povišanje vodstva, toda po protinapadu je Tavares zatresel le zunanji del mreže. V 66. minuti je z dobrih 20 metrov sprožil Goran Cvijanović, a žogo poslal malce čez gol.
Belgijci neučinkoviti v napadu
Četrt ure pred koncem so zagrozili tudi gostitelji, Karel D'Haene pa je iz bližine žogo poslal čez prečko. V 82. minuti je De Fauw za las meril mimo mariborskih vrat po močnem strelu z roba kazenskega prostora, pred tem je zgrešil še Idrissa Sylla. Rezervist Raphael Caceres je v sodnikovem dodatku zatresel zunanji del desne vratnice.

Skupina D, 3. krog:
ZULTE WAREGEM - MARIBOR 1:3 (1:2)
4.500; De Fauw 12.; Črnic 21., Mertelj 34., Mezga 49.
RK: Milec 57./Maribor

Zulte Waregem: Bossut, De Fauw, D'Haene, Colpaert, Duplus ( 46./Sylla), Kums, Malanda, Conte ( 72./N'Diaye), Hazard ( 46./Caceres), Naessens, Habibou .

Maribor: Handanović, Milec , Rajčević , Arghus , Viler, Filipović , Mertelj, Mezga ( 86./Moravac), Črnic ( 60./Cvijanović), Tavares ( 90./Dervišević), Mendy.

Sodnik: Stephan Studer (Švica)



WIGAN - RUBIN KAZAN 1:1 (1:1)
Powell 40.; Prudnikov 15.

Wigan: Carson, Boyce, Shotton, Barnett, Crainey, Watson, McCann, Jordi Gomez (76./McManaman), Powell, Beausejour (68./McClean), Holt (63./Fortune).

Rubin Kazan: Rižikov, Kuzmin, Šaronov (67./Cesar Navas), Marcano, Mavinga, Kisljak, M'Vila, Torbinskij (59./Wakaso), Rjazancev, Eremenko, Prudnikov (74./Karadeniz).

Sodnik: Florian Meyer (Nemčija)



Lestvica:                          
RUBIN KAZAN        3  2 1 0 10:3  7
WIGAN              3  1 2 0  4:2  5
MARIBOR            3  1 0 2  6:9  3
ZULTE WAREGEM      3  0 1 2  1:7  1

Mezga na začetku 2. polčasa povišal na 1:3
De Fauw unovčil napako Handanovića
Črnic z roba kazenskega prostora izenačil na 1:1
Evrogol Mertlja za vodstvo Mariborčanov