Gasilska fotografija zmagovalcev superpokala. Jan Oblak je v zgornji vrsti četrti z leve. Foto: Reuters
Gasilska fotografija zmagovalcev superpokala. Jan Oblak je v zgornji vrsti četrti z leve. Foto: Reuters
Mario Mandžukić
Mario Mandžukić je potrdil, da je velika okrepitev Atletica. Foto: Reuters
Diego Simeone
Diego Simeone je moral v 26. minuti zapustiti klop Atletica. Foto: EPA
James Rodriguez
James Rodriguez se je trudil, a tokrat ni bil njegov večer. Foto: Reuters
Atletico Madrid osvojil superpokal

Slovenski vratar Oblak je s klopi videl zmago Atletica. Edini zadetek je padel že v drugi minuti, ko je zadel Mario Mandžukić po podaji Antoina Griezmanna.

Varovanci Diega Simeoneja, ki je bil v 26. minuti zaradi predolgega jezika in trepljanja stranskega sodnika izključen, so bili v nadaljevanju bliže drugemu golu kot pa Real izenačenju, saj je Raul Garcia v 48. minuti stresel prečko. Kraljevi klub, pri katerem je Cristiano Ronaldo igral le v drugem polčasu, si do konca ni priigral resne priložnosti za izenačenje, tako da so se superpokala drugič v zgodovini (1985) veselili colchonerosi.

Mandžukić zadel že v 2. minuti
Atletico je tekmo odprl sanjsko, saj je že v 2. minuti povedel. Po dolgi podaji vratarja Miguela Moye in slabem izbijanju Raphaela Varana se je do žoge dokopal Antoine Griezmann, ki je z glavo podaljšal do Maria Mandžukića, ta pa je z roba kazenskega prostora matiral Ikerja Casillasa. Po eksplozivnem začetku se je igra v nadaljevanju nekoliko umirila.

Borbalan izključil Simeoneja
Real je v 24. minuti prvič resno zapretil. James Rodriguez je po dvojni podaji s Carvajalom sprožil z desne strani, a je Moya žogo ubranil. Malo pozneje pa je sodnik Fernandez Borbalan izključil trenerja domačih Diega Simeoneja, ki je stranskega sodnika "pogladil" po glavi, potem ko zadnji Juanfranu, ki je poiskal zdravniško pomoč, ni takoj dovolil na igrišče. Simeone je odločitev Borbalana pospremil s ciničnim ploskanjem.
Raul Garcia imel na glavi 2:0 ...
Real je počasi prevzemal pobudo. V 39. minuti je Gareth Bale streljal z roba kazenskega prostora, a meril mimo leve vratnice Moye. Na drugi strani je Atletico, ki se je po vodstvu "povlekel" nekoliko nazaj, poskušal iz protinapadov. V 45. minuti je po podaji iz kota Raul Garcia z glavo s približno petih metrov meril čez vrata. Na drugi strani je že v sodnikovem podaljšku James Rodriguez z roba kazenskega prostora za las meril mimo desne vratnice. Statistika prvega polčasa: posest žoge 60:40 za Real, streli v okvir vrat pa 5:4.

... in stresel še prečko
Trener Reala Carlo Ancelotti je na začetku drugega polčasa v igro poslal Cristiana Ronalda, medtem ko se je na klop preselil Toni Kroos. V 48. minuti pa skorajda ponovitev scenarija iz druge minute. Po predložku Kokeja s prostega strela je Raul Garcia stresel prečko. Žogo je nato tik pred Mandžukićem izbil Casillas. Nevarnejši Atletico je tudi v nadaljevanju izpeljal kar nekaj obetavnih akcij, ki jim je manjkala le pika na i, torej gol. Real si je ob borbeni igri Atletica le stežka priigral resne priložnosti. Že v sodnikovem podaljšku je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Luka Modrić. Malo pozneje pa je Sergio Ramos po predložku Ronalda za las zgrešil žogo, tako da je ostalo pri 1:0.

ŠPANSKI SUPERPOKAL

POVRATNA TEKMA

ATLETICO MADRID - Real Madrid 1:0 (1:0)
52.000; Mandžukić 2.
: Modrić 90./Real Madrid

Atletico Madrid: Moya; Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira; Gabi, Tiago ; Raul Garcia (90./Saul), Griezmann (73./Jimenez), Koke ; Mandžukić (85./Rodriguez).

Real Madrid: Casillas; Coentrao (70./Marcelo), Ramos , Varane, Carvajal; Kroos (46./Ronaldo ), Xabi Alonso , Modrić ; Rodriguez (64./Isco ), Benzema, Bale.

Sodnik: Fernandez Borbalan


Prva tekma:

REAL MADRID - ATLETICO MADRID 1:1 (0:0)
James Rodriguez 81.; Raul Garcia 88.

Atletico Madrid osvojil superpokal