Atletico med torkovim treningom na stadionu v Eindhovnu. Foto: EPA
Atletico med torkovim treningom na stadionu v Eindhovnu. Foto: EPA
Sergej Rebrov in Andrej Jarmolenko
Kaj Cityju pripravljata trener Sergej Rebrov in napadalec Andrej Jarmolenko? Foto: Reuters

PSV, ki je v predtekmovanju doma zmagal na vseh treh tekmah, bo pogrešal kaznovanega napadalca Luuka de Jonga. Ta je v tej sezoni v domači ligi dosegel že 17 zadetkov. Po poškodbi se v ekipo vrača pomemben mehiški vezist Andres Guardado. Nogometaši iz Eindhovna na zadnjih treh tekmah v Eredivisie niso prejeli zadetka in so na vrhu lestvice točko pred Ajaxom.

Atletico je v La Ligi na drugem mestu, po nedeljskem remiju proti Villarrealu brez golov za Barcelono zaostaja osem točk. V soboto ga čaka madridski derbi proti Realu na Bernabeuu. V sezoni 2008/09 je v Eindhovnu v skupinskem delu tekmovanja slavil kar z 0:3.

Pellegrini posluša kritike
Na drugi tekmi večera bo Manchester City gostoval v Kijevu pri Dinamu. Za angleškimi predstavniki sta slaba dva tedna, saj so v Premier ligi izgubili proti Leicesterju in Tottenhamu, v nedeljo pa so z rezervno postavo klonili še pred Chelseajem v osmini finala FA-pokala (5:1).
Trener Manuel Pellegrini je v zadnjih dneh slišal veliko kritik, ker je na Stamford Bridgeu na igrišče poslal začetno ekipo s šestimi najstniki. Na novinarski konferenci pred tekmo je zavrnil namigovanja, da je k slabšim predstavam pripomogla tudi potrditev informacije na začetku meseca, da bo na klop po sezoni sedel Pep Guardiola. City, ki ga pestijo poškodbe (med drugim je odsoten Kevin de Bruyne), bo v nedeljo na Wembleyju igral še finale ligaškega pokala proti Liverpoolu.

Dinamo Kijev se je v izločilne boje uvrstil prvič po letu 1999, ko ga je Bayern ustavil šele v polfinalu. Za ukrajinske prvake bo to prva uradna tekma po dvoinpolmesečnem zimskem premoru. Njihov glavni zvezdnik Andrej Jarmolenko je bil po zadnji tekmi predtekmovanja proti Maccabiju dva meseca na prisilnem počitku zaradi poškodbe kolena.
Osmina finala, prvi tekmi

Sreda ob 20.45:
PSV EINDHOVEN - ATLETICO MADRID
PSV: Zoet, Arias, Bruma, Moreno, Willems, Pröpper, Guardado, Hendrix, Narsingh, Locadia, Pereiro.

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Godin, Gimenez, Luis, Oliver, Koke, Gabi, Niguez, Griezmann, F. Torres.
Sodnik: Daniele Orsato (Italija)


DINAMO KIJEV - MANCHESTER CITY

Dinamo Kijev: Šovkovski, Silva, Dragović, Kačeridi, Vida, Ribalka, Sidorčuk, Jarmolenko, Garmaš, Gonzalez, Teodorczyk.

Manchester City: Hart, Zabaleta, Kompany, Otamendi, Clichy, Fernando, Fernandinho, Navas, Y. Toure, Sterling, Agüero.
Sodnik: Mateu Lahoz (Španija)

Povratni tekmi bosta 15. marca.