Tako Pep Guardiola kot Massimilano Allegri sta bila po tekmi zadovoljna s predstavo svojih moštev. Foto: EPA
Tako Pep Guardiola kot Massimilano Allegri sta bila po tekmi zadovoljna s predstavo svojih moštev. Foto: EPA
Barcelona v tej sezoni še ne pozna poraza. Foto: EPA

"Naš cilj v naslednjih tednih je, da se dobro pripravimo za svetovno klubsko prvenstvo. To lovoriko si res želimo in je naša absolutna prioriteta," je zbranim novinarjem razlagal Guardiola, ki z njimi ne deli mnenja, da gre za v Evropi manj cenjeno lovoriko.
Barcelona, ki je klubski "mundial" osvojila pred dvema letoma, bo polfinalni dvoboj na Japonskem odigrala 15. decembra, pet dni po velikem obračunu z Realom iz Madrida na Santiago Bernabeuu. Finale bo 18. decembra, najverjetnejši tekmec pa je prvak Južne Amerike, brazilski Santos.

Igralci so tisti, ki dobivajo tekme, ne trener
Skromni Guardiola verjame, da k uspehu Barcelone prispeva le delček, čeprav je v treh letih sedenja na klopi katalonskega velikana popeljal do treh španskih naslovov, kraljevega pokala, dveh lovorik v Ligi prvakov in enega na svetovnem klubskem prvenstvu.

"Igralci so tisti, ki jih ljudje pridejo gledat, in igralci so tisti, ki zmagujejo tekme. Skušam jim pomagati s predstavitvijo tekmeca in s tem, kako mu lahko škodujemo. Pripravim jih na tekmo, in to je moje delo. Dejstvo je, da brez teh igralcev ne bi osvojil vseh teh lovorik. Če bi igralci osvojili vse te lovorike pod drugim trenerjem, pa ne vem," je povedal Guardiola, ki je osvojil 12 tekmovanj od 15-ih, odkar je trener Barcelone.

Na koncu zadovoljni vsi
O tekmi z Milanom, na kateri je Barcelona ohranila status edinega neporaženega moštva v letošnjih tekmovanjih v celotni Evropi, Guardiola ni izgubljal veliko besed: "Žoga je bila veliko časa v naši posesti in ustvarili smo si številne priložnosti. Za nas je bilo to pomembna zmaga, tudi Milan je bil zadovoljen s svojo predstavo, tako da smo vsi srečni."

Trener Milana Massimiliano Allegri je obžaloval zamujene priložnosti: "Menim, da smo igrali dobro, a naredili smo tudi nekaj napak. Iz priložnosti bi morali narediti več, toda naša samozavest je zrasla, in vemo, da smo v Ligi prvakov konkurenčni vsem."