Kostas Mitroglou je poskrbel za tretji gol Olympiacosa. Foto: Reuters
Kostas Mitroglou je poskrbel za tretji gol Olympiacosa. Foto: Reuters
Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang je na začetku drugega polčasa postavil izid tekme v Dortmundu. Foto: Reuters
Karim Benzema
V prvem polčasu je v Madridu padlo pet golov, v drugem je za edinega poskrbel Karim Benzema. Foto: Reuters

Grki so že po pol ure vodili z 2:0. Na spletni strani goal.com so za Jana Oblaka zapisali: "Ni imel ravno slabega večera, a bi najbrž lahko bolje posredoval pri vseh treh zadetkih. V igri ena na ena je napadalcem dovolil, da so si priborili prostor za strel."

V napadu niso bili dovolj učinkoviti
Trener Atletica Diego Simeone je po tekmi razlagal: "Moja ekipa je dobro napadala. Ustvarila si je nekaj lepih priložnosti, a v napadu nismo bili dovolj učinkoviti. Na drugi strani je bil Olympiacos učinkovit, in to je bila razlika med obema ekipama."

Simeone si želi zrele igre
"To je bila zelo negotova tekma. Čeprav se je Liga prvakov šele začela, smo se znašli v neugodnem položaju. Zdaj bomo imeli težave proti Juventusu, ki je ligo začel z zmago. A proti Italijanom bomo seveda skušali igrati čim bolj zrelo, vemo, kaj bo vse v igri," je še dodal Simeone.

Koke z mislimi že pri Italijanih
Proti Juventusu je bil z mislimi usmerjen tudi Koke: "Delali smo napake. Grki so jih izkoristili, in to je ta razlika. Zdaj moramo delati in se pripraviti na naslednjega tekmeca. Juventus je naš največji tekmec v skupini."

Mitroglou: Trener nas je dobro pripravil
Pri Grkih je bil izjemno nevaren Kostas Mitroglou, ki je v 73. minuti zadel za 3:1: "Zelo smo se borili za to zmago. Atletico je odlična ekipa, španski prvak, evropski podprvak, pred dnevi so spet premagali Real. Smo jih spoštovali, nismo pa se jih bali. Trener nas je dobro pripravil, njegova navodila so bila odlična. Zdaj smo v dobrem položaju, a gremo od tekme do tekme."

Klopp: Bili smo hitrejši in spretnejši
Derbi dneva je bil v Dortmundu, kjer je Borussia povsem nadigrala Arsenal. Končni izid je bil 2:0, a razmerje v strelih je bilo kar 20:3 v korist Nemcev. "To je bila odlična predstava. Bili smo pogumni, hitrejši in spretnejši. Če bi jim prepustili meter prostora, bi nas hitro kaznovali. Užival sem od prve do zadnje minute. Ta tekma je bila blizu popolnosti, res fantastičen začetek Lige prvakov," je trener Jürgen Klopp kipel od ponosa.

Wenger: Boljši so bili na sredini igrišča
Na drugi strani je trener Arsenala Arsene Wenger povedal: "To je bila težka tekma, Borussia je bila boljša in je zasluženo zmagala. Imeli smo dve priložnosti, da bi prvi dosegli zadetek. Žogo smo izgubili 80 metrov od naših vrat, v obrambi je bilo razmerje sil tri na enega, a smo vseeno prejeli gol. Razlika je bila na sredini igrišča, kjer so bili močnejši."

Real v Evropi zabil tisoč golov
Najbolj enostranska tekma je bila v Madridu, kjer je Real s 5:1 povozil Basel. Evropski prvaki so v prvem polčasu dosegli štiri gole, v nadaljevanju pa je piko na i postavil Karim Benzema, ki je dosegel tisoči gol Reala v Evropi: "Vesel sem zadetka, še bolj pa sem seveda vesel zmage. Danes smo igrali dobro, posledica pa je bila veliko zadetkov. Za nami ni ravno najboljši začetek državnega prvenstva, zato smo še toliko bolj veseli te predstave."