Mesut Özil do novega leta ne bo več igral za topničarje. Foto: Reuters
Mesut Özil do novega leta ne bo več igral za topničarje. Foto: Reuters

Özila je danes pregledal reprezentančni zdravnik Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt in sporočil slabo novico za ekipo svetovnih prvakov in za Arsenal, katerega član je 25-letni nogometaš. Za Nemčijo je tako Özil izgubljen za naslednji tekmi v kvalifikacijah za Euro 2016 s Poljsko in Irsko, pa tudi za novembrsko prijateljsko tekmo s Španijo in kvalifikacijsko tekmo z Gibraltarjem.

"Odločili smo se za neoperativno metodo zdravljenja, ki predvideva tudi šest tednov strogega mirovanja. Skupno bo okrevanje trajalo med 10 in 12 tedni," je sporočil DFB. Za zdravniški pregled so se odločili, ker se je Özil v torek po prihodu na zbor reprezentance pritoževal nad bolečinami v kolenu. Še v nedeljo je bil na igrišču na londonskem derbiju med Chelseajem in Arsenalom (2:0).

Nemški selektor Joachim Löw ima precejšnje težave s sestavo ekipe, saj so poškodovani tudi Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira in Marco Reus, nastop Andreja Schürrleja pa je vprašljiv. Tekmo med Poljsko in Nemčijo si boste lahko v soboto ogledali tudi na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.