Trener Derbyja Frank Lampard se skupaj s svojimi varovanci veseli velike zmage na Old Traffordu. Foto: Reuters
Trener Derbyja Frank Lampard se skupaj s svojimi varovanci veseli velike zmage na Old Traffordu. Foto: Reuters
Marouane Fellaini
Marouane Fellaini je v 95. minuti izenačil na 2:2. Foto: Reuters
Juan Mata
Juan Mata je v 3. minuti zadel za vodstvo Manchestra. Foto: Reuters
Jack Marriott
Jack Marriott je v 85. minuti poslal žogo v mrežo za 2:1. Foto: Reuters
Harry Wilson
21-letni Harry Wilson je s prostega strela s skoraj 30 metrov izenačil na 1:1. Foto: Reuters
Scott Carson
Trenutek odločitve: Scott Carson je v osmi seriji ubranil enajstmetrovko Philu Jonesu. Foto: Reuters
Paul Pogba
Paul Pogba v (belem) je srečanje spremljal s tribune. Foto: Reuters
Jose Mourinho
Jose Mourinho je moral priznati premoč svojemu "učencu" Lampardu, ki ga je pred leti treniral v Chelseaju. Foto: Reuters
Paul Pogba in Jose Mourinho
Paul Pogba in Jose Mourinho. Bosta sezono dokončala v Manchestru ali pa bo kateri od njiju predčasno zapustil klub? Foto: EPA

Za uverturo v obračun je poskrbel trener rdečih vragov Jose Mourinho, ki je prvemu zvezdniku Paulu Pogbaju sporočil, da v prihodnje zaradi neprimernega odnosa oziroma obnašanja ne bo več kapetan moštva.

Mourinho se je za ta ukrep (dokončno) odločil po remiju na sobotni prvenstveni tekmi proti Wolverhamptonu (1:1) na Old Traffordu. Pogba je takrat najprej napravil napako, po kateri so gostje v 53. minuti izenačili z golom Joaa Moutinha, nato pa je po tekmi Francoz še kritiziral taktiko, saj je menil, da bi morali doma "napadati, napadati in napadati".

Pogba obračun gledal s tribun
Portugalec tako za tekmo z Derbyjem Pogbaja ni uvrstil v ekipo. Francoz, ki je kot nosilec igre in vodja slačilnice s Francijo postal svetovni prvak, je bil na tribuni, a ni jasno, ali zgolj zaradi rotacije ali pa je to posledica Mourinheve "zamere". Kapetanski trak je nosil Ashley Young.

Mata zadel že v 3. minuti
Rdeči vragi so sicer odlično začeli srečanje, saj je Juan Mata zadel že v 3. minuti, potem ko je z desne strani kazenskega prostora poslal žogo v malo mrežico Scotta Carsona in tako končal šolsko akcijo domačih. Manchester v nadaljevanju ni blestel. Gostje so imeli v 53. minuti izjemno priložnost za izenačenje, a je Sergio Romero ubranil nevaren strel Harryja Wilsona z leve strani.

Mojstrovina Wilsona za 1:1
21-letni Wilson je "napako" popravil šest minut pozneje, ko je s prostega strela s približno 30 metrov mojstrsko zadel desni zgornji kot nemočnega Romera, ki je žogo lahko le pospremil s pogledom.

Rdeči karton za Romera
A s tem še ni bilo konca težav za domače. V 68. minuti je Wilson utekel na globinsko podajo Dava Nugenta, Romero je z roko posredoval zunaj kazenskega prostora, tako da mu je sodnik Stuart Attwell upravičeno pokazal rdeči karton. Mourinho je moral z igrišča poklicati še Mato, namesto njega pa je vstopil 35-letni tretji vratar Lee Grant.

Vratnica Lukakuja
Kljub igralcu manj je bil Manchester v 73. minuti blizu vodstvu, a je Romelu Lukakuju veselje preprečila vratnica. Malo pozneje je nevarno sprožil še Anthony Martial. Na drugi strani se je v 78. minuti Grant izkazal ob nevarnem strelu z glavo Jozefzoona.

Grant v mrežo pospravil odbitek
V 85. minuti pa Grant ni mogel več pomagati. Grant je še ubranil poskus Masona Mounta z roba kazenskega prostora, a je nato na odbito žogo utekel Jack Marriott in jo z glavo pospravil za hrbet domačega vratarja.

Fellaini v 95. minuti začasno rešil rdeče vrage
In ko je že kazalo, da se bo Derby veselil senzacionalne zmage na Old Traffordu že v rednem delu, je v peti minuti sodnikovega podaljška Dalot poslal predložek z desne strani pred vrata gostov, kjer je visoki Marouane Fellaini žogo z glavo pospravil v mrežo za 2:2.

Odločitev: Carson ubranil poskus Jonesa
Po koncu sodnikovega podaljška so bile takoj na vrsti enajstmetrovke. Obe moštvi sta jih izjemno izvajali vse do osme serije. V njej je bil za Derby County uspešen Richard Keogh, na drugi strani pa je vratar Scott Carson ubranil poskus Phila Jonesa. In slavje zasedbe, ki jo vodi Frank Lampard, se je začelo. Zmaga gostov je bila zaslužena tudi glede na statistiko: posest žoge 53:47, streli 16:14, v okvir vrat 6:4 – vse za Derby.

NOGOMET

ANGLEŠKI LIGAŠKI POKAL

3. KROG

Manchester United - DERBY COUNTY *9:10 (2:2, 1:0)
Mata 3., Fellaini 95.; Wilson 59., Marriott 85.
: Romero 68./Manchester United
* - po streljanju enajstmetrovk

Enajstmetrovke: Mount , Lukaku , Jozefzoon , Young , Wilson , Fellaini , Marriott , Fred , Johnson , Martial , Bryson , Dalot , Forsyth , Matić , Keogh , Jones (Carson brani).

Manchester United: Romero , Dalot, Bailly, Jones, Young, Herrera (63./Fellaini), Matić, Mata (69./Grant), Lingard (63./Fred), Martial, Lukaku.

Derby: Carson, Boogle (87./Wisdom), Keogh, Tomori, Forsyth , Bryson, Johnson, Bennett (77./Jozefzoon), Mount, Wilson, Nugent (80./Marriott).

Trener: Stuart Attwell


OXFORD UTD - MANCHESTER CITY 0:3 (0:1)
Jesus 36., Mahrez 78., Foden 90.

BLACKPOOL - QPR 2:0 (1:0)
Gnanduillet 28., Spearing 90.
: Cousins 70./QPR

Millwall - FULHAM 1:3 (0:1)
Elliott 61.; Bryan 7., de la Torre 52., Christie 68.

Wolwerhampton - LEICESTER * 1:3 (0:0)

Preston - MIDDLESBROUGH * 5:6 (2:2)
Robinson 28., Barkhuizen 66.; Fletcher 35., Tavernier 69.
* - po streljanju 11-m

BOURNEMOUTH - Blackburn 3:2 (1:0)
Stanislas 14., Ibe 58./11-m, Wilson 90.; Conway 63., Armstrong 72./11-m.
: Williams 90./Blackburn

West Bromwich - CRYSTAL PALACE
0:3 (0:1)
Townsend 7., 81., van Aanholt 76..

Wycombe - NORWICH 3:4 (1:3)
Cowan-Hall 17., Saunders 61./11-m, McCarthy 75.; Rhodes 12., 14., 51., Trybull 41.

BURTON - Burnley 2:1 (0:1)
Boyce 62., Allen 83.; Long 40.



Sreda ob 20.45:

LIVERPOOL - CHELSEA

NOTTINGHAM FOREST - STOKE

WEST HAM - MACCLESFIELD

ARSENAL - BRENTFORD

Ob 21.00:
TOTTENHAM - WATFORD

Torek, 2. oktobra, ob 20.45:
EVERTON - SOUTHAMPTON