Olimpija je drugo sezono zapored nastope v Evropski ligi končala že na prvi oviri. Foto: Aleš Fevžer
Olimpija je drugo sezono zapored nastope v Evropski ligi končala že na prvi oviri. Foto: Aleš Fevžer
Nik Omladič
Nik Omladič in soigralci so ostali brez nagrade - dvoboja z Rijeko v 3. predkrogu. Foto: Aleš Fevžer
Zajko Zeba
Zajko Zeba je igral do 67. minute, ko ga je zamenjal Anže Zorc. Foto: Aleš Fevžer

Potem ko so prejšnji četrtek nogometaši Olimpije v Stožicah slavili s 3:1 in si priigrali lepo prednost, se je gostovanje na Slovaškem za njih razpletlo precej slabše in so ostali praznih rok.

Gostitelji še dvakrat v vratnico

Pred nekaj več kot 4.000 gledalci je za gostitelje obakrat v polno meril Jakub Paur. Najprej v 38. minuti z glavo po predložku Roberta Picha z leve strani, v 55. minuti pa je 21-letni vezist po enaki akciji še enkrat zatresel mrežo, znova po podaji Picha. Ta je takoj po drugem zadetku Žiline meril v okvir vrat.

Že tik pred koncem prvega polčasa je vratnico z glavo stresel tudi kapetan Jozef Piaček. Olimpija si na drugi strani ni pripravila praktično nobene resne priložnosti.
Eteme hitro z igrišča
Za goste se je srečanje že slabo začelo. V 11. minuti je moral namreč zaradi poškodbe z igrišča Kamerunec Gabriel Eteme, ki je odlično igral v nedeljo v Kopru. Zamenjal ga je Damjan Trifković.
Žilino v 3. predkrogu čaka dvoboj z Rijeko, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek.
Razdrh: Najslabša predstava v sezoni
"Ni dvoma, Slovaki zasluženo napredujejo. Toliko, kot smo bili mi v prvi tekmi boljši, so bili oni boljši danes. Prevladovali so celo tekmo, mi nismo bili dovolj agresivni, še zdaleč nismo igrali, kot znamo. Ustavili so našo igro podaj, enostavno nismo imeli pravih idej. Mislim, da je bila to naša najslabša predstava v sezoni, nihče nas letos še ni nadigral kot Žilina. Povsem jasno je, da smo razočarani," je po tekmi dejal trener Olimpije Andrej Razdrh, ki tokrat ni mogel računati na branilca Antonia Delameo Mlinarja, ki je na prvem srečanju prejel rdeči karton.

Statistika tekme:
- streli: 23:8
- streli v okvir vrat: 10:3
- posest žoge: 52:48 odstotkov
- koti: 6:2
- nedovoljeni položaji: 1:1
- prekrški: 17:14


2. predkrog, povratna tekma:

ŽILINA - Olimpija 2:0 (1:0) (prva tekma 1:3)
4.137; Paur 38., 55.
Žilina: Dubravka, Mabouka, Akakpo, Piaček, Hučko, Pečovsky, Paur ( 78./Žilak), Škvarka, Mihalik ( 73./Guba ), Pich, Majtan ( 92./Mravec).
Olimpija: Džafić, Jović, Mitrović , Zarifović, Bagarić, Ivelja, Eteme ( 11./Trifković), Zeba ( 67./Zorc), Omladič, Đurković ( 74./Valenčič), Šporar.
Sodnik: Jakob Kehlet (Danska)

Od Evrope se zgodaj poslavlja tudi Sturm Darka Milaniča in Roberta Berića. Izločil ga je islandski Breidablik. V Gradcu so Islandci zmagali z 0:1 (Hreinsson 38.) in si po remiju brez zadetkov na prvi tekmi priborili napredovanje. Več TUKAJ.


M. R.