Rok Kronaveter je izenačil izid na 1:1. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Kronaveter je izenačil izid na 1:1. Foto: www.alesfevzer.com
Analiza 2. polčasa tekme Maribor - Olimpija
Viler: Prejeti gol pred odmorom pokvaril vse načrte
Kronaveter zagotovil Olimpiji pokalni polfinale
Analiza 1. polčasa tekme Maribor - Olimpija
Kronaveter tik pred odmorom izenačil na 1:1
Bajde zadel po krasni globinski podaji

Ljubljančani so na prvi tekmi pred 18 dnevi nadigrali večne tekmece in slavili s 3:0, v polfinale so napredovali s skupnim izidom 4:1. Mariborčani so imeli sicer malo možnosti za uvrstitev med najboljše štiri, nekaj upanja jim je vlil zadetek Gregorja Bajdeta v 15. minuti, a je vse upe tik pred odmorom pokopal Rok Kronaveter.

Olimpija se je tako pridružila Aluminiju, Gorici in Celju, ki so se že pred časom uvrstili v polfinale tekmovanje.

Bajde zadel po podaji Boharja
Mariborčani so že takoj po prvem žvižgu glavnega sodnika Dragoslava Perića planili na gol Olimpije, gostujoča obramba je bila takoj pod pritiskom, ta se je vijoličastim izplačal v 15. minuti, ko je v polno zadel Gregor Bajde. Ta je v kazenski prostor vtekel po krasni globinski podaji Damjana Boharja in rutinirano premagal vratarja Aljaža Ivačiča.

"Krona" izenačil na 1:1
Kmalu po zadetku so se prebudili tudi Ljubljančni in nekajkrat nevarno zapretili gostiteljem. V 20. minuti je strel Andresa Vombergarja domača obramba uspela blokirati, po pol ure igre je na vrata sprožil še Abass Issah, a je bil vratar Jasmin Handanović na mestu. Ta se je deset minut pozneje izkazal z dvojno obrambo. Najprej je veselje po strelu iz neposredne bližine preprečil Vombergarju, nato je v kot odbil še plasiran poskus Daria Čanađije.

Zeleno-belim je uspelo izid izenačiti v 44. minuti, ko se je med strelce vpisal Rok Kronaveter. Ta je po Vombergarjevi podaji zadel s kančkom sreče - žoga se je na poti v mrežo odbila od Boharja in presenetila nemočnega Handanovića.

Precej bolj mirno v nadaljevanju
V nadaljevanju je bila igra precej bolj umirjena kot v prvem polčasu, Mariborčani so poskušali predreti Olimpijino obrambo, vendar je ta vse nalete zaustavila. Po dobri uri igre se je Ivačič izkazal z novo lepo obrambo, ko je odbil nevaren strel Bajdeta, v 75. minuti je ljubljanski vratar potreboval zdravniško pomoč, potem ko je v boju za žogo trčil z Jasminom Mešanovićem. Vijoličasti so do konca tekme jalovo napadali, v 80. minuti je bil še najbliže zadetku Valon Ahmedi, ki je s prostega strela zadel živi zid, žoga pa je zletela dober meter mimo desne Ivačičeve vratnice.

Mešanović na operacijo
Za Mešanovića, ki so ga poškodovanega malo pred koncem tekme odpeljali v bolnišnico, je jesenski del prvenstva že končan. Zjutraj ga čaka operacija, saj si je zlomil orbito.

Bišćana malo zaskrbel prvi gol
"Bilo je pričakovano, saj smo imeli dober rezultat s prve tekme. Malo nas je zaskrbel prvi gol, ampak mislim, da smo vseeno bili dovolj čvrsti v obrambi, nasprotniku nismo dopuščali igre. Potem smo zadeli in odgovorili na vprašanje, kdo gre naprej. Igrali smo dobro, naredili veliko v tej tekmi, fantom moram čestitati za prepričljivo napredovanje v polfinale," je po tekmi povedal trener Olimpije Igor Biščan.

Milanič: Zaostanek je bil prevelik
"Pokazalo se je, da je bil zaostanek s prve tekme prevelik. Začeli smo dobro, prevzeli pobudo, ustvarjali proti zaprti postavitvi nasprotnika, bili v enem trenutku nepazljivi in dobili gol po naši prekinitvi. Škoda, ker nas je zadetek gostov še bolj oddaljil od cilja in skoraj nemogoče je bilo v tej fazi narediti preobrat. Verjeli smo, da lahko, a ni nam uspelo, gremo dalje," pa je dejal trener Maribora Darko Milanič.

Pokal Slovenije, četrtfinale, povratna tekma:
Maribor - OLIMPIJA 1:1 (1:1) 0:3
3.000; Bajde 15.; Kronaveter 44.

Maribor: Handanović, Milec, Billong, Uskoković, Viler, Kabha, Vrhovec, Bajde, Vršič (46./Ahmedi), Bohar (69./Kramarič), Tavares (46./Mešanović).

Olimpija: Ivačič, Apau, Ilić, Bajrić, Štiglec, Tomić, Čanađija, Klinar, Kronaveter (71./Kapun), Issah (77./Savić), Vombergar (84./Benko).

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)

Aluminij, Gorica in Celje so se že uvrstili v polfinale.

Analiza 2. polčasa tekme Maribor - Olimpija
Viler: Prejeti gol pred odmorom pokvaril vse načrte
Kronaveter zagotovil Olimpiji pokalni polfinale
Analiza 1. polčasa tekme Maribor - Olimpija
Kronaveter tik pred odmorom izenačil na 1:1
Bajde zadel po krasni globinski podaji