Etien Velikonja je dosegel krasen zadetek, nato pa je v drugem polčasu razigraval še soigralce in delil podaje za gol. Foto: www.alesfevzer.com
Etien Velikonja je dosegel krasen zadetek, nato pa je v drugem polčasu razigraval še soigralce in delil podaje za gol. Foto: www.alesfevzer.com
Marcos Tavares
Marcosu Tavaresu je Rifet Kapić na golovi črti preprečil veselje. Foto: www.alesfevzer.com
Kostanjšek Krkin junak za polfinale
Olimpija napolnila mrežo Aluminija
Maribor prek Gorice v polfinale pokala

Olimpija je nadigrala nasprotnika, v napadu je bila izrazito podjetnejša, v vodstvo jo je v 11. minuti s prostega strela popeljal Miha Zajc. Slabih 15 minut pozneje je za najlepši zadetek na tekmi poskrbel Etien Velikonja. Ta je z roba kazenskega prostora z levico neubranljivo sprožil proti vratom, žoga se je od prečke odbila v gol nemočnega domačega vratarja.

Prevlada Olimpije se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, vseeno pa so naslednji zadetek dosegli gostitelji. Natančneje rezervist Aleksander Srdić, ki je iz neposredne bližine izkoristil slabše posredovanje Roka Vodiška in Denisa Klinarja.

Vseeno veselje domačih navijačev ni trajalo dolgo, po dobri uri igre je z individualnim vložkom zablestel Leon Benko, ki je lepo preigraval v kazenskem prostoru, nato pa z natančno odmerjenim diagonalnim strelom zadel malo mrežico. Končni izid je po predložku Velikonje postavil rezervist Andraž Kirm, ki je z desetih metrov žogo z glavo poslal v mrežo.

Mariborčani zdržali vse nalete Goričanov
V Ljudskem vrtu na povratnem srečanju med Mariborom in Gorico gledalci niso videli zadetkov, vseeno pa so videli kar nekaj lepih priložnosti na obeh straneh. Najbližje zadetku za gostitelje je bil Marko Šuler, ki je z glavo žogo poslal v prečko, v 24. minuti je po hitri akciji Dejan Žigon na drugi strani zadel vratnico. Še pred odmorom je Rifet Kapić na golovi črti odbil poskus Marcosa Tavaresa, Luka Zahović pa je iz obrata streljal mimo desne Sorčanove vratnice.

V nadaljevanju so Goričani večkrat resneje zapretili, a tako želenega zadetka jim ni uspelo doseči. Deset minut pred iztekom rednega dela srečanja bi lahko zadeli tudi gostitelji. Z desne strani je Dino Hotić pred vrata poslal predložek, Zahović in Sintayehu Sallalich pa sta oba zgrešila žogo.

Pokal Slovenije, četrtfinale, povratne tekme:
Aluminij - OLIMPIJA 1:4 (0:2) 1:2
Srdić 56.; Zajc 11., Velikonja 25., Benko 61., Kirm 78.

Aluminij: Janžekovič, Vezjak (70./Kocić), D. Petrovič (57./Rebernik), Kramer (46./Srdić), Vrbanec, Škoflek, Damiš, Zeba, Cvek, Jakšič, T. Petrovič.

Olimpija: Vodišek, Klinar, Zajc (46./Eleke), Matić, Velikonja, Alves, Mlinar, Ćoralić, Benko (71./Novak), Bajrić, Miškić (59./Kirm).

Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)


KRKA - Rudar Velenje 2:2 (1:2) 2:0
Kostanjšek 45., 57.; Mary 12., Glavina 27.
RK: Zec 90./Rudar

Krka: Marjanović, Cerovec (37./Horžen), Brekalo (89./Kožar), Mojstrović, Novak (73./Kambič), Kostanjšek, Dežmar, Tijanić, Puklin, Florjanc, Potokar.

Rudar: Ristić, Mužek, Zec, Krcić (63./Eterović), Vručina, Babić, Glavina, Trifković, Mary (81./Grgić), Bolha, Jahić.

Sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana)


MARIBOR - Gorica 0:0 1:1

Maribor: Obradović, Šme, Šuler, Defendi, Janža, Vrhovec, Kabha, Sallalich (82./Mezga), Hotić, Tavares (75./Novaković), Zahović (88./Sunny).

Gorica: Sorčan, Gregorič, Boben, Jogan, Škarabot, Kolenc (79./Nagode), Kapić, Žigon (73./Kotnik), Arčon, Grudina, Burgić (82./Osuji).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)


Odigrano v torek:
DOMŽALE - Krško 2:1 (1:0) 2:0
Bratanović 20., Majer 58.; Haljeta 90.

V krepkem tisku so izidi prvih tekem.

Kostanjšek Krkin junak za polfinale
Olimpija napolnila mrežo Aluminija
Maribor prek Gorice v polfinale pokala